|
|
| Ingredience: cibule olej máslo 150 g sýr niva 200 g mléko 300 ml hladká mouka 2 lžíce bujón 2200 ml Popis přípravy: Na oleji dozlatova osmahneme cibuli, zaprášíme moukou, zalijeme bujónem a provaříme. Poté přidáme nivu rozmixovanou v mléce a podle chuti přisolíme.
|
| Ingredience: okurka salátová 500 g
mléko kysané 500 ml
česnek 1 stroužek
kopr 1 snítka
sůl
ocet
Popis přípravy: Tato polévka se jinak nazývá Tarator a je původním bulharským
receptem. Oloupanou okurku nastrouháme na širší nudličky, kopr
drobně posekáme a vložíme do salátové mísy. Mléko (jogurt)
smicháme s octem, utřeným česnekem a solí a nalijeme na okurky.
Vše dobře promícháme a vychlazené podáváme.
|
| Ingredience: pivo 1 l
žloutek 3 ks
máslo 3 lžíce
smetana 1 -
mouka hladká 1 lžíce
sůl
cukr
muškátový květ
ocet
chléb
Popis přípravy: Pivo povaříme a sesbíráme pěnu. V hrnečku rozkloktáme smetanu
a žloutky, mouku, máslo, sůl, cukr, květ, vlijeme do vařícího se
piva a ještě necháme přejít varem. Chceme-li mít polévku
nakyselo, přidáme trochu octa. Potom nakrájíme na talíře chléb a
polévku na něj nalijeme.
|
| Ingredience: 5 hrnků vody
6 stroužku česneku
1lžice tuku
polevkové koření podle chuti
4 vejce
4 krajíčky chleba
tuk na opečení
sůl
pepř
petrželka nebo pažitka. Popis přípravy: Vodu s prolisovaným česnekem,soli,pepřem,polevkovým kořením a tukem přivedeme do varu a kratce povaříme.Do každého talíře rozklepeme vejce a zalijeme je horkým vývarem.Polevku posypeme nasekanou pažitkou.Podávame s chlebem nakrájeným na kostičky,které jsme opekli na tuku.
|
| Ingredience: 1 cibule jemně nakrájená 2 stroužky česneku 1 lžíce rostlinného oleje 500 g mletého hovězího 400 gramů červených fazolí (1 konzerva) 800 g rajčat z konzervy oloupaných 700 ml drůbežího vývaru špetku sušených čili papriček 2 čtverečky hořké čokolády lístky petržele nebo koriandru na ozdobu strouhaný sýr Popis přípravy: V pánvi rozehřát olej a osmažit na něm cibuli a česnek. po pár minutách přidat mleté maso. Dobře rozmíchat, aby se nevytvořili hrudky. Když se maso opeče do běla, přidat ostatní ingredience, kromě petržele a sýry. Mírně vařit asi hodinu. Polévku podávat posypanou sýren a bylinkami.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|