|
|
Výpis kategorie: Brambory |
| Ingredience: Pol kg zemiakov masť paprika mleté korenie vegeta Popis přípravy: Zemiaky pred pečením dobre umyjeme, rozrežeme ich po šírke na 2 polovice. Plech, na ktorom ich budeme piecť omastíme a posypeme vegetou, paprikou, prípade ďalšími dostáciami podľa vlastného uváženia. Rozkrojené zemiaky poukladáme na plech rozkrojenou časťou nadol a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po upečení a vytiahnutí z rúry zemiaky vyzerajú ako nakladené vajcia z filmu Votrelec.
|
| Ingredience: 1 kg brambor 100 ml zeleninového vývaru 1 cibule 2 rajčata 1 paprika 2 lžičky oleje 2 lžíce strouhaného eidamu 2 lžičky másla Popis přípravy: Brambory uvařené ve slupce oloupeme, prolisujeme, zalijeme vývarem a rozmícháme na kaši. Cibuli nasekáme nahrubo. Spařená rajčata zbavíme semen a dužninu pokrájíme na nudličky. Očištěnou papriku nakrájíme na nudličky a opečeme na oleji. Do kaše vmícháme cibuli a rajčata, osolíme a opepříme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Vymazanou formu naplníme kaší a posypeme sýrem. Pokryjeme vločkami másla a nudličkami opečené papriky. Zapékáme asi 10 minut.
|
Zapečené brambory se šunkou a smetanou |
| Ingredience: Pro dvě osoby: asi 5 středně velkých brambor jedna paprika asi 4 plátky šunky sůl pepř sladká paprika Popis přípravy: Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Dáme do misky. V misce brambory osolíme, opepříme a opaprikujeme. Pořádně zamícháme. Do zapékací misky naskládáme na dno část brambor. Na brambory dáme nakrájenou na proužky papriku. Na papriku dáme šunku a na šunku opět papriku. Vše zakryjeme zbytky brambor. Zalijeme trochou smetany a necháme v troubě tak na 150 - 200°C (záleží na troubě) zapéct. Asi 45 min.
|
Zapečené brambory se zelím |
| Ingredience: brambory kyselé zelí uzené smetana Popis přípravy: Pekáč vymažeme tukem,dáme vrstvu syrových brambor nakrájených na plátky,další vrstvu zelí s nakrájeným uzeným a opět brambory,okořeníme a zalijeme sladkou smetanou.Pečeme cca 75 min,pokud se začnou brambory shora připalovat,tak zakryjeme alobalem.Smetanu lze nahradit v mléce rozkvedlanými vejci.
|
| Ingredience: Vepřové kotlety (4-6) 2 větší cibule sádlo 1 kg brambor 1/4 až 1/2 l smetany Popis přípravy: Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka (půlkolečka), kotlety osolíme a opepříme. Větší pekáč vymažeme sádlem a vysypeme nakrájenou cibulí, na ni položíme kotlety a zasypeme syrovými brambory. Celé zalijeme rovnoměrně smetanou. Nakonec ješte osolíme a opepříme. Dáme péct na střední teplotu. Je to hotové, když brambory zhnědnou a utvoří se na nich kurčička.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|