|
|
| Ingredience: 1/2 kg polohr.mouky
1/2 kg škvarků
50 g droždí
1 vejce
lžíce sádla
sůl
2 dl mléka Popis přípravy: Do mouky se špetkou soli přidáme mírně rozehřáté škvarky, kvásek s mlékem, 1 vejce a rozehřáté sádlo.Vše dokonale promícháme, posypeme moukou a necháme 1/2 -3/4 hodiny kynout.Vykynuté těsto vyklopíme na moukou posypaný vál a vyválíme na placku asi na 3 cm vysokou. Hrnečkem vykrájíme kolečka a klademe na moukou vysypaný plech.Pečeme v rozehřáté troubě asi 20 minut.Pagáče se podávají teplé i studené.
|
| Ingredience: 200 g rýže 50 g vařené uzené šunky 100 g oloupaných krevet – čerstvých nebo z konzervy 3 vejce 3 mladé naťové cibulky 50 g zeleného hrášku 1 polévková lžíce sójové omáčky sůl 3 polévkové lžíce oleje na smažení 500 ml vody na vaření rýže Popis přípravy: Rýži opláchneme pod tekoucí vodou. Vaříme v 1 l vody 20 minut pod pokličkou. Scedíme a odložíme.
Cibulky oloupeme, umyjeme a usekáme nadrobno.
Vejce rozšleháme se sójovou omáčkou, přidáme polovinu rozkrájené cibulky a pečlivě promícháme. Z této hmoty usmažíme na 1 lžíci rozpáleného oleje tenkou omeletu, zrůžovělou po obou stranách, necháme ji vystydnout a nakrájíme na tenké proužky.
Na lžíci silně rozpáleného oleje smažíme 1 minutu osolené krevety, přidáme šunku a zelený hrášek.Smažíme za stálého míchání ještě 2 minuty, přendáme do nádoby s nakrájenou omeletou.
Na zbytku oleje za stálého míchání osmažíme rýži se zbytkem cibule.Po 3 minutách stáhneme plamen, přidáme další ingredience a jemně promícháme, necháme ještě 2 minuty na plotně.
Podáváme tak, aby všechny části byly zřetelně viditelné.
|
Smaženice Houbová Special Eintopf Hamburg |
| Ingredience: Houby 1kg česnek 3 stroužky cibule 300 g paprika nebo rajske 400 g jablko 2x větší kmín sůl kečup pepř barevný 1/2 másla Popis přípravy: Cibule se smaží ,přidat houby kmin sůl pepř drcený barevný. 1hrnek vody zalít a dusit z jablkem paprikou nebo rajskejma. až poznaš že to bude přidaš 6 vajec a 2 dl kečupu ostreho. A okořen si to dle chuti nzaponen u konce než vložíš vejce tam dat máslo Nech si chutnat při konzumaci hub doporučuji vždy čtvrt litru mleka jeto jistější
|
| Ingredience: 2velké celery 8plátků sýra sůl hladká mouka strouhanka 2vejce olej na smažení Popis přípravy: Oloupaný celer uvaříme ve slané vodě dopoloměka. Vychladlý krájíme na 1cm plátky. Na jedné straně potřeme vejcem, přitiskneme plátek sýra, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Vkládáme do rozpáleného oleje celerem dolů a potom teprve sýrem dolů a smažíme. Podáváme s vařenými brambory, tatarskou omáčkou a zeleninovým salátem.
|
| Ingredience: sýr hermelín 2 ks
mouka hladká 100 g
vejce 2 ks
strouhanka 3 lžíce
mléko
sůl
olej
Popis přípravy: Z mouky, strouhané housky,vajec,soli a mléka si připravíme řidké
těstíčko. Z 1 hermelínu nakrájíme 4 čtvrtky nebo 4 plátky, které
namáčíme v připraveném těstíčku,na pánvi nebo ve fritvacím
hrnci v rospaleném oleji po obou stranách do zlatova rychle
opečené. Podáváme s bramborem, bramborovou kaší a nebo
pouze pokapeme kečupem a s rohlíkem pouze k červenému vínu.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|