|
|
| Ingredience: 1/2 kg kuřecích jater
1 středně velká červená cibule
1 pórek
1 konzerva steril. kukuřice
1 konzerva fazol v chilli omáčce
2 lžíce chilly kečupu
1 lžička solamylu
worčestr
chilli
olej
steril. kapie nakrájené na proužky. Popis přípravy: Játra nakrájíme na drobné kousky, rychle opečeme na oleji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli (nemíchá se), necháme dusit do poloměkka. Pak přidáme ostatní přísady, jemně promícháme a hotové posypeme čerstvím pórkem. Podáváme s rýží.
|
| Ingredience: maso jehněčí 500 g
sójová omáčka
pepř mletý
sůl
špek 200 g
cibule 4 ks
kari 1 lžička
hořčice 1 lžička
zelenina 4 -
špejle 2 ks
brambory 4 -
hranolky 4 -
česnek 4 stroužek
Popis přípravy: Jehněčí maso(nejlépe vykostěná kotleta nebo kýta) nakrájíme
(přes vlákno) na medailonky velikosti max.3x3cm.Přidáme sůl,
pepř,sojovou omáčku,hořtici,česnek vše důkladně promícháme
natlačíme do porcelánové nebo nerezové nádoby přikryjeme
nejlépe mikrotenovým sáčkem a dáme do lednice na 12 hodin
odležet.Po této době nakrájíme špek na čtverečkyasi 2 x 2 cm
5 mm silné a cibuli asi 5 mm plátky.Připravíme špejle.na půlky.
Napichujeme na špejle v pořadí:maso,špek,cibule a toto
opakujemestále do kola až je špejle plná (končíme vždy
masem) Na rospaleném oleji na pánvi osmahnem 4 - 5 min.
Podáváme s brmborem nebo hranolkama se zeleninovou
oblohou nabo salátem
|
| Ingredience: těsto: mouka hladká 1 kg droždí 1 ks mléko 1/2 litru sůl 1 lžíce olej 1 dcl
náplň: HERA 1 ks (změklá) sůl 1 lžíce česnek 1 celý Popis přípravy: Vykynuté těsto rozdělím na 4 díly. Z každého dílu vyválíme placku, potřu náplní a sroluji jako závin.
Potřu rozšlehaným vejcem a posypu sezamovým semínkem. Krájím do trojúhelníků a dávám na
suchý plech. Asi 4 plechy. Možno dát dovnitř klobásu, nivu, slaninu apod.
|
| Ingredience: 2 kg porcovaného kapra
1 kg žampiónů nebo jiných hub (nejchutnější houbová směs)
1,5 dcl oleje
sůl
25 dkg polohrubé mouky
5 dkg papriky
pepř. Popis přípravy: Houby nakrájíme na větší kousky, podusíme na 1,5 dcl oleje, přidáme podle chuti pepř a vydusíme pod pokličkou zhruba 1/2 hodiny. Osušené porce kapra osolíme a obalíme ve směsi mouky a papriky. Na pekáč rozložíme podušené houby a na ně položíme obalené porce ryby kůží navrch. Velikost pekáče volte takovou, aby byl rybou úplně naplněný. Pečeme asi půl hodiny, aby se na povrchu ryby udělala kůrka. Nakonec šťávou pokapeme porce ryb.
|
| Ingredience: kapr 2 kg
žampiony 1 kg
olej 1.5 dcl
sůl 25 dkg
mouka polohr. 25 dkg
paprika sladká 2 dkg
pepř mletý Popis přípravy: Houby nakrájíme na menší kousky,podusíme na 1,5 dcl.oleje,přidáme podle chuti pepř a podusíme pod pokličkou asi půl hodiny. Osušené porce kapra osolíme a obalíme směsí mouky a papriky. Na pekáč položíme podušené houby a na ně položíme obalené porce kapra kůží navrch. Velikost pekáče volíme takovou,aby byl rybou plný.Pečeme půl hodiny aby se na povrchu kapra udělala kůrka. Nakonec šťávou pokapeme porce ryb.
Příloha: chléb okurka
| Autor:Petr a Radek Nožičkovi |
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|