|
|
Sejkory - krkonošská specialita |
| Ingredience: 1kg oškrabaných bramor 2 vejce 1 dcl mléka 150g hladké mouky sůl kmín majoránka mletý č.pepř asi 100g cibule 3 stroužky česneku. Popis přípravy: Brambory jemně nastrouháme, sebereme asi 1 dcl vody, přidáme horké mléko, vejce, koření, sůl, utřený česnek a nakonec hl.mouku.Vše promícháme v řídké těsto. Rozpálíme tefl. pánev(nebo jinou s ochr. povrchem), vytřeme ubrouskem namoč. v oleji(opravdu málo jen aby se leskla), nabereme lžíci těsta a děláme malé omeletky-sejkorky(cca 10cm v průměru). Na pánev se vejdou tři. Po upečení po jedné straně špachtlí sejkorku otočíme a dopečeme i po druhé straně. Ještě horké je potřeme uškvařeným máslem s cibulkou. Rovnáme na talíř po vrstvách. V podkrkonoší se k sejkorám pila bílá káva, černé kafe z cikorky nebo žitovky, nebo se roztrhaly do nesladké krupicové kaše. Když je jedli přátelé z Německa, poručili si marmeládu. Dříve se pekly na plátech pece nebo sporáku na dřevo. Pláty se potřely kůží od špeku. Na plátech se mohla na obracení použít normální špachtle. Variací může být, že se cibulka nastrouhá přímo do brambor a potom se potírájí sejkorky čistým máslem.
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|