|
|
| Ingredience: sýr tvrdý 30 dkg
těsto listové 1 balíček
vejce 3 ks
mléko 2 dcl
smetana 2 dcl
mouka hladká 5 dkg
Popis přípravy: Do nastrouhaného sýra přidáme vejce,mléko,smetanu a hrst mouky.
Vše promícháme.Musí vzniknout řidká kaše.
Listové těsto rozválíme,vyložíme jím pekáč nebo remosku tak,
aby z těsta vznikla miska,do které vlijeme sýrovou kaši.Okraje
těsta ohneme dovnitř,aby hmota nevytékala.Pečeme zvolna do
růžova.Koláč lze podle chuti vylepšovat:přidat do sýrové hmoty
sekanou pažitku,uzené maso,žampiony a pod.
|
Telecí steak plněný husími játry, žampionové ragú, pečený brambor v alobalu s koprovou omáčkou |
| Ingredience: telecí kýta 1500 g
husí játra 500 g
estragon 5 g
olej stolní 200 g
sůl 30 g
pepř bílý 1 g
beschamel 300 g
žampiony 1000 g
smetana 200 g
sherry 100 g
citronová šťáva 50 g
sůl 10 g
brambory 2400 g
máslo 150 g
jogurt bílý 540 g
pepř bílý 2 g
sůl 10 g
cukr krystal 10 g
kopr 75 g
citronová šťáva 50 g
Popis přípravy: Telecí steak rozříznem a naplníme játry a jedním listem čerstvého estragonu. Maso z vrchu osolíme a opepříme a pak pozvolna opékáme.
Žampionnové ragů připravíme z opečený ch hub , bechamelu Sherry, smetany a ostatních ingrediencích. Je důležité ragů dobře provařit.
|
Tvarohové knedlíčky Bláža |
| Ingredience: 2 kostky tvarohu
4 rohlíky
3 vejce
strouhaný tvaroh
cukr
máslo. Popis přípravy: Promícháme 2 kostky tvarohu se 4 rohlíky nakrájenými na kolečka a 3 vejci.Vše řádně propracujeme v těsto.Pak vytvoříme koule o průměru asi 5 cm.Vklákáme je do vařící vody a vařím je asi 20 min.K vaření použijeme větší nádobu - knedlíky hodně nabudou.Uvařené knedlíky posypeme strouhaným tvarohem,cukrem (nebo mák a cukr) a přeléváme máslem.Lze je také použít jako přílohu k zelenině
|
| Ingredience: Pol kg zemiakov masť paprika mleté korenie vegeta Popis přípravy: Zemiaky pred pečením dobre umyjeme, rozrežeme ich po šírke na 2 polovice. Plech, na ktorom ich budeme piecť omastíme a posypeme vegetou, paprikou, prípade ďalšími dostáciami podľa vlastného uváženia. Rozkrojené zemiaky poukladáme na plech rozkrojenou časťou nadol a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po upečení a vytiahnutí z rúry zemiaky vyzerajú ako nakladené vajcia z filmu Votrelec.
|
Základní příprava těstovin ZEPTER |
| Ingredience: 250 g těstovin Popis přípravy: Většina receptů na těstoviny začíná " uvařte těstoviny " ale málokdo si uvědomuje že 50% chuti celého jídla je právě správná příprava. Dáme vařit 4 dcl. vody až začne poskakovat poklička vodu lehce osolíme a vsypeme 250 g těstovin (tento poměr vody a těstovin vždy zachovat) zamícháme a zmírníme zdroj tepla. Až dojde ručička termocontrolu do půlky zeleného pole znuvu zamícháme a zdroj tepla vypneme. Po dvou minutách zamícháme a necháme deset minut vařit jen za pomocí akutermického dna (po celou dobu neodklápíme pokličku pouze na zamíchání) po deseti minutách jsou těstoviny uvařené a neslíváme z nich žádnou vodu (protože tam žádná není) !!! Takto připravené těstoviny jsou chuťově nesrovnatelné.
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|