|
|
Výpis kategorie: Brambory |
| Ingredience: brambory těstoviny - nejlépe vřetena anglická slanina cibule česnek olej sůl mletá paprika pepř Popis přípravy: Brambory a těstoviny uvaříme v osolené vodě, brambory musí být pevnějí-nerozvařené a těstoviny na skus, mezi-tím, co nám vaří si nakrájíme anglickou slaninu na kostičky a cibuli na jemno solečně s česnekem, cibulku orestujeme na oleji, přidáme česnek, slaninu a orestujeme a se z anglické slaniny vykvaří tuk, přisypeme mletou papriku a chvilku necháme zpěnit - dlouho ne,aby nezhořkla a odstavíme. Zcezené brambory a těstoviny smícháme, přidáme směs z pánve a ve promícháme a můeme servírovat.
|
| Ingredience: 5 větích brambor polohrubá mouka 1 - 2 vejce mléko drodí kypřící práek česnek majoránka sladká paprika pálivá paprika pepř sůl event. uzené maso tvrdý salám nebo klobása Popis přípravy: Oloupané syrové brambory nastrouháme jako na bramborák, přidáme mouku, vejce, sůl a drodí, rozmíchané v troce vlaného mléka, případně přidáme trochu kypřícího práku. Zpracujeme v těsto o něco tuí ne na lívance a necháme vykynout v míse přikryté utěrkou. Vykynuté těsto promícháme, přidáme majoránku, sladkou a pálivou papriku, pepř, utřený česnek a podle potřeby přisolíme. Do těsta můeme přimíchat také na drobné kostičky nakrájený tvrdý salám, klobásu nebo dobré uzené. Těsto necháme jetě zhruba 30 minut v teple odpočinout. Pekáč vymaeme ztueným tukem nebo sádlem, vysypeme moukou a těsto do něj nalijeme do výky 1 - 2 cm. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 250° C. Během pečení občas potíráme vodou, aby povrch nepopraskal. Podáváme nařezané na čtverce o straně zhruba 10 cm.
| Autor:Dr.Vladimír Czumalo |
|
Jehněčí kýta poírovaná v pivní omáčce, restované brambory, penátový pudink |
| Ingredience: jehněčí kýta 1800 g
sůl 10 g
pepř černý 1 g
rozmarýn 3 g
olej stolní 150 g
pivo 250 g
máslo moučné 100 g
vývar telecí 100 g
brambory 1000 g
slanina anglická 200 g
cibule 200 g
česnek 50 g
sůl 20 g
pepř černý 2 g
majoránka 2 g
penát 250 g
mouka hrubá 400 g
vejce 5 ks
sůl 20 g
česnek 50 g
mukátový květ 3 g
olej stolní 100 g
Popis přípravy: Jehněčí kýtu osolíme, okořeníme, a opečeme na oleji. Vývar
zjemníme moučným máslemk a ochutíme pivem. Vařené brambory
na krájíme na plátky. Na slanině opečeme brambory a cibuli,
přidáme česnek, sůl, pepř a majoránku. penátový pudink
připravíme z jíky se penátem a sněhem z bílků a koření. Pudink
pečeme ve vymazaných a vysypaných formách.
|
| Ingredience: 1 kura 1kg zemiakov 3ks cibule 10 strucikov cesnaku 125g masla skorica 3dcl kecup voda Popis přípravy: Rozstvrtene kura obalime v skorici, poukladame na suchy plech.Zakryjeme kruzkami zemiakov, cibule, stucikami cesnaku, podlejeme vodou, poukladame maslo. Pecieme v rure vyhriatej na maximum 45 minut. Vyberieme, polejem kecupom, pomiesame a dame dopiect na 25 minut. Dobru chut!
|
| Ingredience: brambory olivový olej kotlety kořenová petrel celá česnek citron drcený koliandr hruka. Popis přípravy: Na dno pekáče nakrájíme na plátky brambory.Podlijeme olivovým olejem.Naklepané kotlety osolíme,opepříme a zasypeme na hrubo rozdrceným koliandrem.Přidámem k bramborám jetě kořenovou petrel,4 strouky česneku,rozčtvrcenou hruku a rozčtvrcený citron.Navrh poloíme kotlety.Ve promícháme s olivovým olejem.Vloíme do vyhřáté trouby na 200 stupnů a pečeme cca 60 min.
|
Dalí nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Vechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
ikovný program pro Vai kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Monost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Monost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické vyuití.
Uivatelsky příjemné prostředí i pro nezkuené uivatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Monost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Monost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|