|
|
Výpis kategorie: Svačinky |
| Ingredience: 600gr. jemných párků
6 středních cibulí
6 stř.kyselých okurek
1 velká sklenice naložené kapie
1 lžička ml.pepře
1 lžička chilli
1 lžička soli a půl lžičky cukru.
Nálev:
3 lžíce oleje
3 lžíce kečupu
3 lžíce worchestru
3 lžíce hořčice plnotučné. Popis přípravy: Vše smícháme dohromady dáme do sklenice a necháme dva dny uležet. Podáváme s pečivem a zapíjíme pivem.
Přejeme dobrou chuť.
|
| Ingredience: Cesto na pizzu:
400 g preosiatej hrubej múky 30 g droždia 2 žĺtky 1/2 lyžičky soli
Nátierka na povrch pizze:
4 zrelé rajčiaky 8 lyžíc olivového oleja 4 strúčiky cesnaku 200 g strúhaného parmezánu mleté čierne korenie soľ Popis přípravy: Do väčšej nádoby dáme múku, droždie roztlačené a rozpustené v troške vody, žĺtky a soľ. Cesto premiesime rukou, položíme na pomúčenú dosku a miesime, až sa stane hladkým. Dáme ho do väčšej nádoby vysypanej múkou, prikryjeme navlhčenou utierkou a necháme na teplom mieste 2 hodiny kysnúť. Objem cesta sa má zväčšiť na dvojnásobok a utierka ho chráni pred utvorením tvrdej kôrky. Z vykysnutého cesta môžeme formovať pizzy - akési posúchy podobné našim lokšiam. Majú okrúhly tvar a pečú sa na vymastených plechoch. Pred pečením cesto popicháme vidličkou na viacerých miestach, potrieme olejom, dáme na ne rajčiaky, ktoré najskôr prepasírujeme, rozotretý cesnak, syr, zvyšok oleja, okoreníme, posolíme a vložíme do rúry upiecť.
Jestvuje veľa druhov pizzy - závisí to od obloženia. Na obloženie môžeme použiť drobné rybičky, zvyšok jedál, najmä pečene, huby, ako ozdobu olivy alebo kapary, nikdy však v obložení nemajú chýbať rajčiaky.
Chutné sú aj pizzy okorenené majoránom. Pečú sa v silne vyhriatej rúre asi 12 minút.
Pizza je dobrá len čerstvá a teplá.
|
| Ingredience: 40dkg vepřové maso na nudličky 4 lžíce solamylu 1 lžíce pepře 2 celá vejce 1 lžíce worchestrové omáčky 1 lžíce magi 1 lžíce scherry 4 lžice oleje 4 menší cibule na kolečka Popis přípravy: Vše mimo cibule smícháme dohromady a pečeme malé placičky,které pokládáme na krajíce chleba. Poléváme tatarskou omáčkou,zdobíme cibulí,vějířkem okurky,čerstvou petrželkou apod.
|
| Ingredience: 70g rostliného tuku 200g jemného tvarohu 100g olomouckých tvarůžků 5 cl piva 50g cibule 25g feferonek mletá paprika sůl Popis přípravy: Do vyšlehaného rostliného tuku postupně zašleháme měkký tvaroh,nastrouhané olomoucké tvarůžky,pivo,nakrájenou cibuli,jemně rozsekané feferonky,trochu mleté papriky,sůl.
|
| Ingredience: vajcia slanina klobása cibula rajčina paprika strúhaný syr šampiony čierne korenie mletá paprika šunka sol Popis přípravy: Opečieme 1/2 množstva cibule,slaninku a klobásu, nakrajame papriku, rajčinu , nastrúhame syr a rozklepeme vajcia, nakrájame šunku,po opražení pridám vajcia nechám ich trošku zatiahnuť, potom pridám šunku, papriku rajčinu , syr a šampiony,nakoniec okorením podla chuti
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|