|
|
| Ingredience: Králik 4ks cibule troška oleje pepř sůl
Popis přípravy: Na trošku oleje dáme nakrájené čtyři velké cibule a na to položíme posoleného a na čtvrtky nakrájeného králika,potom ho hrubě posypeme pepřem jen z odkryté strany a necháme pomalu dusit . Asi po půl hodině králika otočíme a posypeme ho pepřem z druhé strany.Dusíme další půl hodiny a podle potřeby otáčíme.
Podlévat není vůbec třeba cibule pustí spousty šťávy a pálivou chuť pepře částečně pohltí.Dusíme až do změknutí králika.Podáváme s rýži nebo bramborem.
|
| Ingredience: 1 králík
200 g mrkev
100 g křen
1 střední cibule
sůl
drcený kmín
sádlo Popis přípravy: Vykuchaného a očištěného králíka naporcujeme,poskládáme do pekáče,osolíme a mírně okmínujeme,posypeme nastrohanou mrkví a křenem,podlijeme trochou vody a na vrch dáme sádlo,přikryjeme druhým pekáčem a dusíme v troubě asi 3/4 hodiny v troubě při teplotě 250 °Po dušení maso převrátíme na zeleninu dopékamé do zlatova.K takto hotovému jídle se hodí vařené brambor,nebo houskový knedlík,a zelí. Přeji Dobrou Chuť
|
| Ingredience: 1kg krkovičky 1kg brambor 300g petržele 5 ks hrušek citronová šťáva sůl tymián petržel. nať hruškový kompot nebo šlehačka Popis přípravy: Maso nařízneme a potřeme na pár hodin marinádou. Brambory nakrájíme na plátky. Do vymazaného pekáče klademe brambory společně s petrželí a nakrájenými hruškami. Nahoru položíme nakrájené maso a zalijeme zbytkem marinády. Pro zjemňění můžeme přelít vše smetanou nebo uděláme zvlášť šťávu z kompotované vody koření a zásmažky. Pečeme asi 1 a půl hodiny.
|
| Ingredience: 1 kg zvěřiny (jakékoliv - i z koroptví nebo bažantů) 1 cibule citrónová kůra 6 dkg másla 6 dkg mouky 2 lžíce madeirského vína 6-8 žampiónů 3 žloutky 10 až 20 dkg strouhanky 15 dkg sádla 1 lžíce kadeřavé petrželky sůl. Popis přípravy: Zbytky zvěřiny osolime a uvaříme v polévce s kouskem citronové kůry a cibulí. Kosti se mohou vařit současně se zvěřinou, pak se oddělí. Vývar necháme částečně vysmahnout. Připravíme si z másla a mouky tmavou jíšku a rozředíme ji vývarem ze zvěřiny na hustou kaši. Kaši opatrně přidáváme ke zvěřině nakrájené na kostičkky nebo jemně rozsekané. Přidáme drobně rozsekané žampióny, víno a spojíme se žloutky v hustou kaši. Na prkénko nasypeme strouhanku, v ní obalíme kousky kaše vyválené na šišky a smažíme v rozpáleném tuku. Na míse je postavíme na výšku a ozdobíme kadeřavou petrželkou.
|
Kuracie prsia na čínsky spôsob |
| Ingredience: 600 g kuracích pŕs
1 čerstvá paprika
3 póry
1 až 2 lyžice maizeny
4 lyžice oleja
250 ml mäsového vývaru
mleté čierne korenie
soľ.
Na marinádu:
3 lyžice dezertného vína
pol chemicky neošetreného pomaranča
3 lyžice sójovej omáčky
1 lyžica medu
trochu mletého ďumbieru
pol čajovej lyžičky karí korenia. Popis přípravy: Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame najprv na plátky, potom na 5 mm rezance. Osolíme a okoreníme. Nastrúhame pomarančovú kôru a vytlačíme pomarančovú šťavu. Do vhodnej misky pridáme mletý ďumbier. Primiešame sójovú omáčku, víno, med a karí korenie. Do marinády vložíme mäso a necháme pôsobiť aspoň 20 minút. Papriku umyjeme a očistíme. Prerežeme napoly a nakrájame na rezance. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Kuracie mäso vyberieme z marinády a necháme odkvapkať na site. Mäso za stáleho miešania opečieme na horúcom oleji. Zeleninu chvíľu dusíme na oleji, potom podlejeme vývarom. Dusíme ešte 5 minút. Necháme prevrieť a zahustíme maizenou, ktorú sme rozmiešali v troche studenej vody. Primiešame mäso a zohrejeme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Podávame s ryžou.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|