|
|
| Ingredience: 4 vejce 10 dkg. cukru 1 dcl oleje 1 dcl vody 20 dkg. polohrubé mouky 1 prášek do pečiva Popis přípravy: Ušleháme vejce s cukrem, přidáme olej vodu a vmícháme mouku s práškem do pečiva. Dáme na plech a upečeme.
Hned po upečení na to nalijeme horký pudink. Z 1 litru mléka, 2 čokoládových pudinků + cukr dle chuti.
Po vychladnutí potřeme kysanou smetanou - 500 ml, a posypeme skořicovým cukrem.
|
| Ingredience: 4 kuřecí stehna¨
5 dkg. sýru cihla
5 dkg. šunky
10 dkg. žampionů
máslo
sůl,
grilovací koření.
Popis přípravy: Do stehýnek uděláme kapsu do které dáme sýr,šunku a žapiony.
Zajistíme jehlou.Osolíme,okořeníme
Pečeme v troubě na másle do zlatova.
Příloha : bramborová kaše a zeleninový salát.
Kategorie:Kuře | Autor:Olga Dvořáková |
|
| Ingredience: 1 mladá kachna sůl čerstvě mletý pepř 250 g cibule 500 g kysaného zelí 5 lžic oleje 2 bobkové listy 2 hřebíčky 3 jalovcové bobule 1/8 l suchého bílého vína 1/8 l neslazené jablečné šťávy 1/8 l vody 1 lžička sušené majoránky. Popis přípravy: 1. Kachnu omyjeme ve studené vodě i zevnitř a osušíme. Vnitřek a povrch osolíme a opepříme, řádně vetřeme do masa. Kachnu zabalíme do alobalu a necháme přes noc v chladničce. Potom oloupeme cibuli, nakrájíme na jemná kolečka, zelí též pokrájíme.Na pekáči rozehřejeme olej, vložíme kachnu a na prudším ohni ji po všech stranách zhruba 15 minut opečeme, až kůže lehce zhnědne. Vyjmeme, z tuku ponecháme pouze 2 lžíce, zbývající tuk slijeme a použijeme na jiný pokrm. Na pekáči necháme zesklovatět cibuli. Přidáme kysané zelí a dusíme na mírném ohni zhruba 10 minut. Přidáme bobkový list, jalovec a hřebíček.Podlijeme bílým vínem, jablečnou šťávou a vodou. Posypeme majoránkou.
2. Na zelí položíme kachnu hřbetem nahoru , přikryjeme a vložíme na spodní lištu studené trouby. Troubu zapneme na 200°C a pečeme 45 minut. Potom kachnu obrátíme hřbetem dolů a nškolikrát ji napíchneme, aby se podkožní sádlo vypeklo. Pečeme dalších 30 minut a zhruba každých 10 minut kachnu přeléváme vypečeným tukem.
3. Kachnu vyjmeme z pekáče, položíme na rošt s odchytnou miskou, vložíme zpět na spodní lištu rozehřáté trouby a pečeme 20-30 minut, až je kůže křupavě propečená. Kachnu vyjmeme, naporcujmeme a podáváme se zelím a knedlíkem.
|
| Ingredience: černé pivo buřty cibule paprika kečup Popis přípravy: Buřty nařízneme a do řezů vložíme kolečka cibule a kousky papriky. Dáme do pekáče a zalijeme pivem, ve kterém jsme promíchali kečup. Pečeme asi 20 minut. Podáváme nejlépe s chlebem.
|
| Ingredience: majoneza zakysana smetana bily jogurt cesnek pazitka Popis přípravy: Majonezu smetanu a jogutr promichame pridame rozetreny cesnek dle chuti a pridame pazitku nakrajenou na drobno. podavame jako prilohu pri grilovani k jakemu koliv masu
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|