|
|
| Ingredience: celé kuře kyselé zelí v sáčku větší brambory anglická slanina koření dle chuti sůl Popis přípravy: Kuře naporcujeme na čtyři díly, brambory nakrájíme na širší plátky.Zelí nakrájíme na menší kousky, ponecháme asi polovinu nálevu. Do vymazaného pekáčku vložíme kyselé zelí i s nálevem, na zelí naklademe plátky brambor, které osolíme. Porce kuřete ochutíme kořením a položíme na brambory. Plátky slaniny zakryjeme porce kuřete a pečeme ve středně vytopené troubě. Pro zvýraznění chuti můžeme po naporcování kuřete z něj odstranit kůži.
Kategorie:Kuře | Autor:Kvasňák Jan |
|
Kuřecí prsa s hermelínem a šunkou |
| Ingredience: kuřecí prsa
šunku (nebo angl.slaninu)
hermelín
sůl
pepř Popis přípravy: Kuřecí prsa očistíme osolíme a podélně rozřízeme a vložíme do nich šunku a sýr....naklademe na pekáček a dáme péct do trouby.....je to super jídlo, hrozně jednoduché a rychlé....podáváme s přílohou podle chuti
Kategorie:Kuře | Autor:Karel Burianek |
|
| Ingredience: 4 ks. kuřecích stehen koření na pečené kuře (směs koupená) sůl olej malé cibulky 2 ks mrkve máslo tymián bobkový list vývar na podlití 250 g. kysané smetany příloha brambory s máslem Popis přípravy: Kuře okořeníme, do hrnce dáme olej + 3 lžíce másla, mrkev nakrájíme na kolečka, cibuli na čtvrtky a osmahneme na oleji dozlatova, přidáme kuřecí stehna opepříme a osolíme, posypeme tymiánem a bobkovým listem, podlijeme vývarem a dusíme maso do měkka pod pokličkou cca 30 min. Přimícháme kysanou smetanu a prohřejeme. Maso vyjmeme a omáčku propasírujeme
Kategorie:Kuře | Autor:hasič |
|
| Ingredience: 3 litry trnek
1 litr vodky Popis přípravy: Trnky rozmačkáme a necháme po dobu jednoho měsíce vylouhovat v 1 litru vodky,měla by býti bez jakékoli příchuti. Po této době scedíme přes lněnou látku a opět po dobu jednoho měsíce necháme v klidu,potom slijeme už na čisto tak,aby kal zůstal na dně. Potom už jen užíváme jako lék,který pomáhá na žaludeční potíže - pouze v malých dávkách
|
| Ingredience: hovězí roštěnec 600g / 4 porce/ olej 100g sojová omáč. 50g solamyl 50g zelnin. vývar 200g vejce/žloutek/ 40g/1 ks/ cibule 50g pórek 100g paprika/lusk/ 100g kečup 50g čínské koření 30g Popis přípravy: Maso nakrájíme na nudličky,okořeníme-sojou,kořením,přidáme žloutek,solamyl,a důkladně promícháme. Zeleninu nakrájíme také na nudličky. /Naložené maso necháme asi 3 hod. odpočinout v lednici.Do rozehřátého oleje vložíme maso a opékáme asi 5 min.za stálého míchání.Slejeme přebytečný olej a přidáme zeleninu a také asi 5 min. restujeme.Podlejeme vývarem a provaříme do zhoustnutí. /Podáváme horké/
Kategorie:Oběd | Autor:Valentin BALOG |
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|