|
|
| Ingredience: soľ
40 g masla
1ks cibule
3dl kyslej smotany
mletá paprika
1ks paprika červená
paprika zelená
vařená vejce Popis přípravy: Cibuľu nakrájame na drobno,osmažíme do zlatova na masle,pridáme na rezance nakrájanú papriku,zoberieme z platne,vmiešame mletú papriku,soľ,,zalejeme niekoľkými lyžicami vody a podusíme niekoľko minút.Potom pridáme na kúsky nakrájané vajcia,prehrejeme ich a pred podávaním paprikáš polejeme kyslou smotanou.
Kategorie:Večeře | Autor:Ján Faťara |
|
| Ingredience: 600 g masové směsi ( vařené nebo pečené maso; salám; šunka; párek atd. - čím více druhů; tím lépe )
200 g cibule
200 g solených okurek
100 g rajčatového protlaku
50 g másla
1,5 l silného vývaru
zakysaná smetana
olivy
citrón Popis přípravy: Cibuli nakrájíme a orestujeme na másle, přidáme protlak a dále restujeme. Zalijeme bujónem, přidáme nadrobno nakrájené okurky a necháme chvíli povařit. Přidáme nakrájené maso a ještě chvíli povaříme. Při servírování dáme do každého talíře lžíci zakysané smetany, plátek citrónu a několik oliv.
|
| Ingredience: 1/2 kila hladké mouky 1 kysaná smetana půlku droždí sůl vlažné mléko Popis přípravy: Do vlažného mléka dáme droždí nechame 5minut odstát. Pak vše indregience smícháme, přikryjeme mísu folií a dáme těsto kynout do ledničky. Těsto vydrží i několik dní v lednici
|
Hovězí kýta po hortobáďsku |
| Ingredience: 4 hovězí plátky (z vrchního šálu) sůl mletý pepř hladká mouka 100 g sádla 120 g cibule mletá sladká paprika kmín majoránka 100 g zelených paprik 100 g rajčat (nebo 150 g sterilovaného leča) 2 stroužky česneku ze dvou vajec krupicové noky 3/4 l vývaru Popis přípravy: Hovězí plátky naklepeme, potřeme solí a pepřem, poprášíme moukou a na horkém tuku opečeme po obou stranách dočervena. Přeložíme je do nádoby z jenského skla. Ve zbylém tuku usmažíme dozlatova drobně krájenou cibuli, zaprášíme ji paprikou a vložíme plátky masa. Přidáme kmín, majoránku, pokrájené papriky a rajčata (nebo lečo), rozetřený česnek a podlijeme polovinou vývaru. Dusíme na malém plaménku, až maso změkne. Potom plátky vyjmeme, na míse poklademe krupicovými noky velikosti koblížku, které jsme uvařili ve druhé polovině zředěného vývaru. Plátky podáváme podlité vlastní šťávou.
|
| Ingredience: 50 dkg cukiny 15 dkg tvrdého sýra 17 dkg uzené maso (suchý salám; klobása) 10 dkg slaniny 15 dkg hrubé mouky 1/2 prášek do pečiva sůl pepř cibule česnek pár lžic oleje 2 vejce Popis přípravy: Cukinu a tvrdý sýr nastrouháme, pokrájíme uzené maso, přidáme mouku, prášek do pečiva, česnek, sůl, pepř, cibuli, olej, dva žloutky a nakonec přimícháme ze dvou bílků sníh. Vyklopíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme cca 20 minut na mírném ohni.
Kategorie:Oběd | Autor:Tatiana Čaňová |
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|