|
|
| Ingredience: Kuřecí prsa pivo světlé vejce celá hladká mouka vegeta kari koření nastrouhaný eidam Popis přípravy: Kuřecí prsíčka nakrájíme na delší nudličky a máčíme v pivním těstíčku.
Těstíčko:
Do piva vmícháme strouhaný eidam,vejce,hladkou mouku a koření-kari koření,vegetu
Kategorie:Kuře | Autor:alena syrova |
|
| Ingredience: Hovězí maso dle peněženky kořenová zelenina cibule bobkový list (dle obliby já dávám tak 5 ks.) nové koření (totéž co výše) pepř celý (totéž) sůl smetana (klidně i kysaná) ocet (citronová šťáva) hotová světlá jíška (dlabu na to patlat se s ní) toto je příklad variantně se dá vytvořit i mnoho jiných dobrot Popis přípravy: Večer maso omyjeme, osolíme. Do poměrně dobře těsnícího kastrolu dáme nadrobno nastrouhanou zeleninu a jemně posekanou cibuli, přidáme koření přikolpíme. Doposud si říkáte že nic nového, ale pozor! Teď přijde to hlavní! Vložíme do trouby (bohužel pouze do elektrické, plynová není vhodná). Termostat nastavíme cca na 70 -90 st. C a pak se obrníme trpělivostí a nenačuhujeme každých 5 minut pod pokličku! Necháme to pěkně přes noc dělat co to umí. Ráno je maso pěkně měkké (taky jsem tomu nechtěl věřit) a v kastrolu je vrstva vynikající šťávy. Vyjmeme maso, zelninu propasírujeme přez sítko, podle množství žroutů naředíme vodou na potřebný objem, zahustíme, dochutíme, přidáme smetanu, maso nakrájíme (bacha fakt se rozpadá, i kližka) a vrátíme do hrnce, mňam. Takto upravovat maso lze s mnoha jinými koncovkami, však si poradíte.
Kategorie:Oběd | Autor:Možný |
|
Vaječné karbanátky - pro 4 osoby |
| Ingredience: vejce 10 ks mouka hladká 5 lžic olej 4 lžíce pepř sůl bylinky trochu olej na pečení smažení - hladká mouka vejce strouhanka na obalování Popis přípravy: Natvrdo uvařená vejce nasekáme na jemno.Světlou jíšku z oleje a mouky necháme trochu vychladnout a pak vmícháme do vajec. Osolíme a opepříme ,přidáme bylinky (petrželka,pažitka,mladé kopřivy apod.). Dobře promícháme. Pokud je hmota tuhá,přidáme trochu vody nabo mléka,pokud je příliš řídká,přidáme strouhanku. Pak tvoříme karbanátky, které obalujeme v trojobalu a smažíme na mírném ohni. Pozn. Karbanátky lze chuťově obměnit přidáním hub,salámu,ml.masa,sýra, zeleniny a pod. Nemusíme také obalovat v trojobalu.Stačí obalit jen ve strouhance nebo ve slunečnici nebo sezamu.
|
| Ingredience: 1 litr červeného vína 1 dcl rumu citron pomeranč cukr skořice hřebíček Popis přípravy: Postup je podobný jako klasický "svařák" , navíc přidáme rum a na kousky pokrájené ovoce.
|
Bramborovo-chlebové placky |
| Ingredience: brambory chleba koření česnek sůl olej Popis přípravy: Ze starého chleba vybereme střídu a tu ponoříme do mísy s vodou.Nechat rozmočit doměkka (cca 1/2 hod )a potom jemně vymačkat,aby vytekla voda.Nastrouhat brambory a přidat rozmočený chleba.Zhruba púl na půl.Přidat koření,sůl,česnek a pořádně promíchat.Dát na rozpálený olej v tenké vrstvě.Osmažit z obou stran do růžova.Placky jsou díky chlebu krásně křupavé.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|