|
|
| Ingredience: Rýže cibule sůl hřebíček rostliný olej Popis přípravy: Rýži propláchneme a vybereme případné nečistoty. Na pekáč dáme trochu oleje a rýži na něm orestujeme do sklovata. Poté přidáme vodu , zde je nutno dodržet poměr vody ku rýži a to je 1,5 dílu vody na 1 díl rýže. (Pokud nedodržíme tento poměr , bude rýže buď rozvařená , nebo nedovařená). Poté podle chuti přisolíme , můžeme též přidat kari koření , tím docílíme žlutého zbarvení a specifické vůně rýže. Přidáme na půl rozkrojenou cibuly s napíchaným hřebíčkem. Přiklopíme pekáč a dáme do rozehřáté trouby. Dusíme při teplotě 200 stupňů asi 20 minut. Po této době rýži zkontrolujeme a ubereme teplotu na 150 stupňů. Dále dusíme dokud se nám z pekáče neodpaří zbytek vody. Takto připravená rýže se nelepí , není rozvařená ani tvrdá a drží tvar. Podává se jako příloha k různým pokrmům.
Kategorie:Rýže | Autor:Martin Blasius |
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|