|
|
| Ingredience: 1.5 kg hovězí přední nebo skopové
1.5 kg vepřové libové
2 kg vepřové tučné
Koření na 5 kg masa :
1 rovná polévková lžíce sladké papriky
1/2 rovné polévkové lžíce pepře
1/2 rovné polévkové lžíce kmínu
2 dkg utřeného česneku
10 dkg soli
1 dkg práškového cukru
0,3 až 0,5 dkg sanytru
koření dávat již při nakládání masa Popis přípravy: Všechna masa nakrájíme na 5 cm kostičky. Promícháme sůl, práškový cukr a sanytr a po promíchání rozdělíme směs pro všechny druhy masa. Odděleně sůl promícháme s jednotlivými druhy masa a osolené maso naložíme do jednoho hrnce. Jednotlivé druhy položíme na sebe. Maso necháme uležet 2 dny při teplotě 8 až 10 stupňů C, nebo 4 dny při teplotě 0 - 5 stupňů C (nesmí zmrznout). Pak vyndáme a hovězí (skopové) maso umeleme na nejjemnějších otvorech. Namleté maso dáme do většího hrnce, přidáme asi 3/4 litru vody (nebo masový vývar - nesolit) a 1/4 litru vývaru z kůží. Rozpracujeme, přidáme nejprve kostky libového vepřového masa, řádně vypracujeme, promneme a přidáme tučné maso a promícháme. Umeleme přes otvory 5 - 8 mm. Po umletí jen lehce zamícháme (nesmí se promačkat). Plníme do střev (hodně natlačit) a pak udíme : 0,5 hodiny na 90 st. C 3,5 hod. na 40 až 60 st. C
Kategorie:Maso | Autor:Pospíchal |
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|