|
|
| Ingredience: Hovězí maso dle peněženky kořenová zelenina cibule bobkový list (dle obliby já dávám tak 5 ks.) nové koření (totéž co výše) pepř celý (totéž) sůl smetana (klidně i kysaná) ocet (citronová šťáva) hotová světlá jíška (dlabu na to patlat se s ní) toto je příklad variantně se dá vytvořit i mnoho jiných dobrot Popis přípravy: Večer maso omyjeme, osolíme. Do poměrně dobře těsnícího kastrolu dáme nadrobno nastrouhanou zeleninu a jemně posekanou cibuli, přidáme koření přikolpíme. Doposud si říkáte že nic nového, ale pozor! Teď přijde to hlavní! Vložíme do trouby (bohužel pouze do elektrické, plynová není vhodná). Termostat nastavíme cca na 70 -90 st. C a pak se obrníme trpělivostí a nenačuhujeme každých 5 minut pod pokličku! Necháme to pěkně přes noc dělat co to umí. Ráno je maso pěkně měkké (taky jsem tomu nechtěl věřit) a v kastrolu je vrstva vynikající šťávy. Vyjmeme maso, zelninu propasírujeme přez sítko, podle množství žroutů naředíme vodou na potřebný objem, zahustíme, dochutíme, přidáme smetanu, maso nakrájíme (bacha fakt se rozpadá, i kližka) a vrátíme do hrnce, mňam. Takto upravovat maso lze s mnoha jinými koncovkami, však si poradíte.
Kategorie:Oběd | Autor:Možný |
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|