Ingredience: 1 kg brambor, 3 velké cibule, 1/2 kg masa (kotlety, krkovice), mouka, 2 vajíčka, 1/2 kg anlické slaniny (nakrájené na plátky), pepř, sůl, podravka (koření dle chuti), máslo (rama, sádlo) Popis přípravy: Oloupeme brambory a nakrájíme na kolečka, dáme rozpustit tuk, kterým vymastíme pekáč (skleněný nebo smaltovaný). Poté do pekáčku poklademe na dno kolečka brambor, osolíme, opodravkujeme, poklademe slaninu a kolečka cibule (já cibuli nejím a proto ji krájím na silnější kolečka, aby se po upečení dala lehce vyjmout - při pečení je ovšem velmi důležitá). Na cibuli dáme plátky masa ( rozklepané, osolené, opodravkované, obalené v mouce a vajíčku. Potom opakujeme postup a vrstvíme jednotlivé vrstvy. Postupně proléváme rozehřátým tukem. Úplně na vrch dáme anlickou slaninu, která se krásně opeče. Dáme zapéct do předehřáté trouby asi na 140 stupňů. Pečeme asi 1 hodinu, dle počtu vrstev 1 déle.
|