|
|
| Ingredience: Brambory loupané 280g Cibule 100g Hovězí maso přední bez kosti 200g Kmín 0,80g Majoránka 0,40g Mouka hladká 32g Paprika mletá sladká 12g Papriky čerstvé 60g Pepř mletý 0,40g Rajčata 60g Sůl 12g Tuk 60g Vepřový bok s kostí 200g Voda 320ml Popis přípravy: 1 porce 198 g z toho 46 g masa (4ks) 213 g z toho 62 g masa (4ks) Dva kousky hovězího a dva kousky vepřového masa přelité omáčkou se zeleninovou vložkou a bramborami. Maso má typickou vůni a chuť, je šťavnaté a přiměřeně měkké. Omáčka je načervenalá, lesklá tukem,výrazně kořeněná a hustší
Opláchnuté maso hovězí i vepřové nakrájíme na kostky průměrně po 25 g( vždy 2 ks hovězího a 2ks vepřového na porci).Oloupanou cibuli nakrájíme na drobno,osmažíme na 2/3 tuku dorůžova, přidáme papriku, zpěníme ji a v tom základu za stálého míchání opečeme osolené hovězí maso.Pak je zalijeme malým množstvím vlažné vody,okořeníme pepřem a kmínem,přikryjeme poklicí a dusíme. K poloměkkému hovězímu masu přidáme vepřové maso a dusíme dále.,až je i bůček poloměkký.Pak přidáme opláchnuté brambory nakrájené na čtvrtky a očištěná,na kousky nakrájená rajčata a paprikové lusky.Guláš zahustíme zásmažkou připravenou z 1/3 dávky tuku a z prosáté mouky a společně dovaříme do měkka.Guláš okořeníme drcenou majoránkou, podle potřeby přisolíme a ještě krátce podusíme. Vhodná příloha: chléb,pečivo.
Kategorie:Oběd | Autor:candymen |
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|