|
|
Terina z bažanta s celerovým salátem a nakládanými hříbky |
| Ingredience: bažant 1400 g
vepřová plec 250 g
sůl 20 g
pepř černý 10 g
paštikové koření 10 g
vejce 6 ks
smetana 200 g
smetana 100 g
brandy 130 g
slanina 100 g
vepřová panenka 250 g
slanina 100 g
vývar z vepřových kostí 500 g
celer 800 g
ořechy vlašské 50 g
majonéza 200 g
jablka 200 g
okurka 150 g
sůl 50 g
citronová šťáva 100 g
brusinky 300 g
pomeranč 50 g
salát čerstvý 250 g
želatina jedlá 50 g
hříbky 100 g
Popis přípravy: Bažanta vykostíme, jemně umeleme s vepřovou plecí, přidáme
sůl, pepř, paštik. koření, vejce, smetanu, vše dáme do kutru a
řádně vymícháme. Do formy dáme plátky slaniny bažantí fáš,
proložíme vepřovou panenkou v celku, položíme znovu fáš a dáme
do vodní lázně. Nejprve 10min zprutka pečeme při teplotě 200° C a
pak 90min. při teplotě 80°C . Po tomto pečení vyndáme terinu z
formy, zbavíme slaniny, znovu dáme do formy a zalijeme vývarem,
koňakem, želatinou. Necháme pořádně vychladnout. Na porci
dáváme dva plátky teriny doplněné o celerový salát, brusinky,
čerstvý salát a hříbky.
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|