|
|
Vejce plněná, zdobená kaviárem |
| Ingredience: vejce 4 ks
máslo 1 lžíce
sardelky 2 ks
kaviár 1 -
majonéza 100 g
salát
citron 1 ks
petržel
kapie 1 -
Popis přípravy: Natvrdo vařená vejce oloupeme, příčně rozkrojíme a špičky bílků
trochu skrojíme, aby půlky vajec dobře stály. Žloutky opatrně
vyjmeme (abychom nepoškodili bílek) a prolisujeme je do másla
utřeného s vykostěnými sardelemi. Směs dobře našleháme, aby byla
lehká. Buď lžičkou a nožem s oblou špičkou, nebo sáčkem s
trubičkou plníme směs do důlků v bílcích. Nahoře ji zploštíme a
zdobíme kouskem citrónu, trochou kaviáru a malou snítkou
petrželové natě.
Salátové listy omyjeme a dobře okapané rozložíme na malé talířky.
Pokryjeme majonézou a posypeme drobně nakrájenou čerstvou
nebo marinovanou kapií. Do středu talířků dáme po dvou půlkách
naplněných vajec.
Obměna: Místo kaviáru použijeme černou nebo zelenou olivu.
Příloha: malé rohlíčky.
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|