|
|
| Ingredience: hlemýždi 20 ks
máslo 2 lžíce
sardelky 3 ks
česnek 1 stroužek
žemle 1 ks
žloutek 2 ks
strouhanka 1 lžíce
petržel zelená
vývar hovězí
citron 1 ks
mléko
pepř mletý
Popis přípravy: Oprané hlemýždě vhodíme do velkého kastrolu vařící vody,aby se
rychle usmrtili - vaříme je asi 8 minut a scedíme.Tělíčka vyjmeme
z ulity jehlicí na protahování slaniny a měkkou část z nich odkro-
jíme.Tuhé části hlemýžďů vymneme v soli a dobře vypereme v teplé
vodě. Pak je vložíme do vývaru a vaříme doměkka,asi 2-3 hodiny.
Zatím vyvaříme ulity,omyjeme je v čisté vodě a dáme vykapat.
V míse utřeme máslo,sardelky,žloutky,do směsi přimícháme namo-
čenou a vymačkanou žemli a nádivku okořeníme.Uvařené hlemýž-
dě scedíme.Do každé ulity dáme po lžičce vývaru,pak kousek
nádivky,1 hlemýždě a opět kousek nádivky,která má vyčnívat z
ulity.Tyto vyčnívající konce obalíme v strouhance.Naplněné ulity
vložíme do pekáčku nádivkou nahoru a prudce pečeme 10 minut.
Podáváme s dílky citronu.
OBMĚNA:Vařené hlemýždě můžeme také do nádivky nahrubo na-
sekat.Na namočení žemle můžeme použít místo mléka několik lžic
bílého vína.
POZNÁMKA:Dobře vymyté a vyvařené ulity můžeme uložit a znovu
použít např. na tzv.nepravé hlemýždě,které nahradíme vařenými
drůbežími žaludky
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|