|
|
Výpis kategorie: Saláty kuřecí,masové |
| Ingredience: kuřecí prsíčka
nudle
kapie
houby
ocet
sůl
cukr
Popis přípravy: Nejprve dáme malou hrstičku černých čínských hub máčet do
studené vody, kde je necháme alespoň dvě hodiny. Menší balení
čínských skleněných nudlí namočených na dvě minuty do studené
vody a pak je vhodíme do vroucí vody, necháme povařit 4-5
minut.Propláchneme je studenou vodou, necháme okapat a vložíme
do porcelánové mísy. Dvoje vařené kuřecí prsíčka nakrájíme na
proužky a vložíme k nudlím.
Půlku červené, půlku zelené a půlku žluté středně velké kapie
nakrájíme na proužky a necháme přejít varem v zálivce ze dvou a
půl deci vody, 3 lžic octa, 6-7 lžiček cukru a 1 lžíce soli. Po
vychladnutí zálivku s kapiemi vlejeme k masu a nudlím, přidáme
okapané, nakrájené, černé čínské houby, promícháme a necháme
v chladu proležet. Salát upravíme na velké kulaté míse, okraje
zdobíme střídavě kolečky čerstvé okurky a čtvrtkami rajčat.
|
Kuřecí salát alá teta Soňa |
| Ingredience: 200 g kuřecí prsa 2-3ks kysané smetany 5 listů ledového salátu 100 g špeku 1/2 dcl mléka tři jablka sůl pepř lžíce krémžské hořtice Popis přípravy: Špek nakrájíme a vyškvaříme,prsa nakrájíme na kostky a osmahnem,přidáme špetku soli a pepře.Necháme vychladnout.
Natrháme salát na kousky a přidáme nakrájená jablka,přidáme špek i se sádlem a maso.Připravíme zálivku-smetena,mléko,špetka soli,pepře,promícháme a zalejeme.Vše důkladě promícháme a dáme do lednice na 2-3 hodiny.Podáváme s rohlíkem.
|
| Ingredience: 1 pečené kuře 2 jarní cibulky 100g celeru 1 mrkev 1/2 květáku 1/2 červené papriky 1/2 zelené papriky 200ml kyselé smetany 175ml jogurtu 2 lžíce citronové štávy sůl pepř 1 lžička worčestru špetka cukru 2 lžíce sekané petrželky. Popis přípravy: Kuře vykostíme nakrájíme na plátky. Cibulky nakrájíme na kolečka, celer a mrkev nastrouháme, květák rozdělíme na růžičky a 10 minut necháme ve studené osolené vodě. Necháme okapat. Papriky nakrájíme na tenké nudličky. Z ostatních přísad připravíme omáčku. Vše smícháme a dochutíme. Příloha : toastový chléb, opékané brambory.
|
| Ingredience: Prísady (pre 4 osoby):
400 g uvareného údeného hovädzieho jazyka 2 cibule 1 červená a 1 zelená paprika 1 malá konzerva sójových klíčkov 1/2 póru 3 PL masla 100 g prerastenej slaniny 1/2 šálky kečupu 1/8 l červeného vína pár kvapiek tabasca soľ mleté čierne korenie štipka kryštálového cukru 1/2 ČL mletej červenej papriky 1/2 ČL karí korenia 100 g čerstvých šampiňónov pár šalátových listov Popis přípravy: 1. Hovädzí jazyk, cibuľu a očistené papriky pokrájame na tenké rezance, sójové klíčky necháme dobre odkvapkať. Pór umyjeme a pokrájame na tenké kolieska. Prísady vložíme do misy a opatrne premiešame.
2. V panvici zohrejeme maslo a opražíme na ňom nadrobno pokrájanú slaninu. Ochutíme kečupom, červeným vínom, niekoľkými kvapkami tabasca, soľou, korením, cukrom, mletou paprikou, karí korením a všetko nalejeme na šalát. Necháme 1 hodinu odstáť.
3. Pred podávaním primiešame do šalátu na plátky pokrájané šampiňóny. Na taniere upravíme šalátové listy a na ne rozdelíme šalátovú zmes.
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|