|
|
| Ingredience: 300g uzené klobásy 50g hříbků 200g hovězího masa 200g vepřového masa 500g kysaného zelí 200g slaniny 5dl hovězího vývaru 2dl červeného vína 1lžice cukru 500g brambor 1cibule kmín pepř sůl Popis přípravy: Zelí propláchněte a nakrájejte na kousíčky. Přidejte kmín a cukr. Zalijte vodou a nechte vařit asi 20 minut společně s nakrájenými houbami. Jestliže jste použili houby sušené, musíte je nejprve máčet několik hodin v mléce. Mezitím nakrájejte na kostičky slaninu a na pánvi ji zprudka opečte. Pak přidejte jemně nakrájenou cibuli a maso (nejvhodnější je hovězí zadní a vepřový bůček) nakrájené na malé kousky. Jakmile cibule zezlátne a maso se ze všech zatáhne, zalijete je hovězím vývarem. Vařte asi 15 min. potom přidejte klobásku (nakrájenou na plátky) a červené víno. Po deseti minutách vsypte obsah pánve do hrnce se zelím. Zamíchejte a duste pod pokličkou asi půl hodiny. Osolte a opepřete, bez pokličky nechte vydusit tak, aby tekutiny bylo co nejméně. Nakonec vmíchejte vařené brambory.
|
Bramborák houbový zapečený. |
| Ingredience: 300-400 g čerstvých hub 1 lžíce sádla nebo oleje sůl kmín 700 g brambor 3 vejce 5 lžíc polohrubé mouky mléko podle potřeby 4 stroužky česneku majoránka tuk na vymazání pekáče. Popis přípravy: Očištěné houby nakrájíme na plátky a na rozehřátém tuku krátce osmahneme v kastrůlku, osolíme, ochutíme drceným kmínem a dusíme, až se všechna tekutina vydusí. Mezitím nastrouháme do mísy syrové oloupané brambory, slijeme vodu, přidáme vejce, mouku, osolíme a podle potřeby zředíme mlékem. Do těsta vmícháme podušené vychladlé houby, lisovaný česnek a hrst majoránky. Vlejeme do vymaštěného pekáče a v troubě zapečeme do zlatova a do křupava.
|
| Ingredience: listového těsta 500g
sterilovaných hub 300g
anglické slaniny 100g
cibule 3
tvrdší rajčata 4
papriky 2
lžíce kečupu 3
vejce na potření 1
sůl
mletý bílý pepř
oregano
tuk na plech
Popis přípravy: Papriky zbavené semen a rajčata nakrájíme na malé nudličky. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, na pánvi rozškvaříme. Cibuli nadrobno nakrájíme a na slanině necháme zesklovatět. Přidáme papriky a rajčata, osolíme, podlijeme vodou a 10 - 15 minut podusíme. Sterilované houby scedíme, necháme okapat, nakrájíme na plátky a vmícháme do vychladlé zeleninové směsi. Přidáme oregano, je-li třeba, přisolíme a opepříme. Těsta rozválíme na plát a přendáme na vymaštěný plech. Potřeme kečupem a polovinu poklademe připravenou směsí. Druhou polovinu přes naplněnou přeložíme a okraje pevně přitiskneme, aby při pečení nevytékala šťáva. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C dozlatova.
|
| Ingredience: maso hovězí 2000 g
olej stolní 100 g
cibule 500 g
rajský protlak 100 g
paprika 50 g
chilipulver, chili p 20 g
mouka hladká 50 g
sůl 30 g
pepř černý 20 g
česnek 50 g
kmín 20 g
žampiony 300 g
kapie 500 g
vývar z vepřových ko 2000 g
Popis přípravy: Na tmavém cibulovém základu orestujeme hovězí maso nakrájené
na kostky, přidáme papriku, znovu orestujeme, zalijeme vývarem,
okořeníme a dusíme do měkka. Zahustíme jíškou, provaříme,
vložíme žampiony a kapie. Servírujeme s knedlíky nebo rýží.
|
| Ingredience: houby hřibovité(suchohřiby,pravé hřiby,kováře,klouzky)
ale můžeme přidat i podzimní čírůvky a v horké vodě spařené václavky.
hodně velká cibule
podravka(masox)
čerstvě mletý pepř a flíčky nebo široké nudle
olej
sůl do těstovin. Popis přípravy: Nakrájené houby hodně zprudka osmahneme na rozpáleném oleji a přidáme nadrobno pokrájenou cibuli,kterou rovněž
zprudka osmahneme.
Potom přemístíme kastrol nebo pánev na nejmenší hořáček,
který co nejvíce zmírníme.Houby s cibulkou osolíme Podravkou(masoxem),opepříme a pod pokličkou takto dusíme
nebo spíše zvolna táhneme asi čtyřicet minut.
Mezitím uvaříme v osolené vodě těstoviny,vmícháme poduše
né houby.Podáváme posypané zelenou petrželkou.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|