|
|
| Ingredience: šlehačka 1 -
majonéza 100 ml
kečup 1 -
worcester omáčka
krevety mražené loupané 1 -
citronová šťáva
Popis přípravy: Rozmrazíme předvařené loupané krevety,ponoříme do horké
slané vody,necháme přejít varem a pak necháme odkapat na sítku.
Dáme do misky,přidáme ostatní přísady a vše důkladně promícháme.Krevetový koktejl podáváme vychlazený a pokapaný
citronovou šťávou v poháru na listu zeleného salátu.
|
Krevety na česnekovém másle |
| Ingredience: 500 g větších krevet 4-6 stroužků česneku 1 chilli paprička 2 lžíce oleje 2 lžíce másla šťáva z 1/2 citronu 2 lžíce petrželky sůl pepř Popis přípravy: Na rozehřátém másle a oleji orestujeme plátky česneku a najemno nakrájenou chilli papričku. Přidáme oloupané krevety, které 6 minut po obou stranách osmažíme. Osolíme, opepříme a pokapeme citronovu šťávou. Před podáváním sypeme petrželkou
|
| Ingredience: 200 g rýže 50 g vařené uzené šunky 100 g oloupaných krevet – čerstvých nebo z konzervy 3 vejce 3 mladé naťové cibulky 50 g zeleného hrášku 1 polévková lžíce sójové omáčky sůl 3 polévkové lžíce oleje na smažení 500 ml vody na vaření rýže Popis přípravy: Rýži opláchneme pod tekoucí vodou. Vaříme v 1 l vody 20 minut pod pokličkou. Scedíme a odložíme.
Cibulky oloupeme, umyjeme a usekáme nadrobno.
Vejce rozšleháme se sójovou omáčkou, přidáme polovinu rozkrájené cibulky a pečlivě promícháme. Z této hmoty usmažíme na 1 lžíci rozpáleného oleje tenkou omeletu, zrůžovělou po obou stranách, necháme ji vystydnout a nakrájíme na tenké proužky.
Na lžíci silně rozpáleného oleje smažíme 1 minutu osolené krevety, přidáme šunku a zelený hrášek.Smažíme za stálého míchání ještě 2 minuty, přendáme do nádoby s nakrájenou omeletou.
Na zbytku oleje za stálého míchání osmažíme rýži se zbytkem cibule.Po 3 minutách stáhneme plamen, přidáme další ingredience a jemně promícháme, necháme ještě 2 minuty na plotně.
Podáváme tak, aby všechny části byly zřetelně viditelné.
|
Smažené krevety a kousky zeleniny v hladkém těstíčku |
| Ingredience: krevety 200 g
treska bílá 200 g
cibule 220 g
lilek 200 g
brambory 220 g
žampiony 210 g
paprika 250 g
olej 500 g
žloutek 2 ks
voda 100 ml
mouka hladká 100 g
Omáčka :
víno mirin 30 g
sójová omáčka 54 g
zázvor 3 g
stock dashi 100 ml
petrželka - nať 10 g
Popis přípravy: Garnelky oloupeme a vyčistíme.Tresku nakrájíme. Zeleninu
očistíme a vše nakrájíme na silné proužky.Žloutky smícháme s
ledovou vodou a moukou a chvíli šleháme. Ryby a zeleninu necháme
chvíli v těstě proležet a smažíme v horkém oleji.(cca 170st.C)
Po usmažení vše necháme okapat na papíru.
Omáčku vyrobíme z teplého dashi a ostatních ingrediencí. Vše dobře
promícháme a necháme vychladnout. Při servisu zdobíme sekanou
petrželkou.
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|