|
|
| Ingredience: králík sůl pepř plnotučná hořčice cibule olej Popis přípravy: Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a potřeme ze všech stran hořčicí. Vložíme do pekáče, bohatě posypeme nasekanou cibulí, zalijeme olejem a necháme přes noc uležet. Druhý den pečeme v troubě, je li třeba přidáme trochu vody. Přílohy: brambory, hlávkový salát
|
| Ingredience: 150g vepřové kýty (králík) 1 lžička solamylu 1 lžíce studené vody 4 lžíce sojové omáčky 1 pórek 1 lžíce vegety speciál olej Popis přípravy: Maso nakrájíme na asi 2mm plátky a v misce promícháme se solamylem,1 lžící sojové omáčky a s vodou. Na pánvi rozpálime 2 lžíce oleje,vložíme maso,mícháme a oddělujeme plátky až maso zbělá,pak přidáme 2 lžíce oleje a osolený pórek.Po zvadnutí pórku přidáme vegetu a zbytek sojové omáčky. Příloha rýže
|
| Ingredience: 1 králik 40g cibule 60g masti 1 bobkový list soľ voda 2.5 dcl kyslej smotany 40g hladkej múky ocot Popis přípravy: Cibulu pokrájanú nadrobno speníme na masti, pridáme pokrájaného králika, bobkový list, osolíme, podlejeme vodou a udusíme. Keď je mäso už mäkké, šťavu zahustíme smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, ochutíme octom a povaríme. Podávame s dusenou ryžou alebo varenou cestovinou.
|
Irský guláš na český způsob |
| Ingredience: 1 kg vykostěného králíka ( kuře, vepřové, dle chuti) 1 kg brambor 1 listové těsto 1 bujón ( slepičí)tak asi litr 1 vejce 1 větší cibule sůl, pepř, majoránka
Popis přípravy: Maso nakrájené na kostky osolíme, opepříme a osmahneme s cibulí ( větší hrnec, nejlépe použitelný i v troubě)
Osmahnuté maso zasypeme přiměreně majoránkou, podlijeme asi 1/4 litrem vývaru a dusíme 10 minut.
Poté nasypeme oškrábané a nakrájené brambory, majoránku a zalijeme zbytkem vývaru. Ale pouze po okraj brambor. Vaříme cca 45 minut, dokud brambory nezměknou a nezůstane vývaru jen na dně hrnce.
Vyválíme listové těsto a vytvoříme z něj poklici hrnce. Potřeme rozšlehaným vejcem a necháme v troubě zapéct tak, až je těsto do zlatova.(cca 20 minut).
Poté můžeme podávat
|
Kraličí hřbet pečený v rajčatech, bylinkách |
| Ingredience: 500g králičího hřbetu bez kosti 100g anglické slaniny 1 cibule 2 větší rajčata stroužek česneku 3pl olivového oleje 0.5dl portského sůl pepř bazalka pažitka oregano Popis přípravy: Králíka osolte opepřete a na olivovém oleji krátce opečte tak, aby se jen maso sevřelo. Cibuli oloupejte, nakrájejte na kostičky a orestujte na oleji. Rajčata nakrojte, spařte, oloupejte, nakrájejte a přidejte k cibuli. Rajčata vám pustí trochu vody, tak jí nechte vyvařit. Česnek utřete se solí, bylinky nasekejte a přimíchejte do rajčat. Plátky anglické slaniny potřete touto směsí a opatrně do něj zabalte maso z králíka. Závitky můžete sepnout párátkem, aby se vám slanina nerozbalila. Podlijte portským vínem a pečte ve vyhřáté troubě 15 - 20 minut. Výpek podle potřeby zahustěte, povařte a maso při podávání přelijte.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|