|
|
Výpis kategorie: Polévky zeleninové |
| Ingredience: mrkev petržel jíška 2 vejce dětská krupička vegeta sůl mléko Popis přípravy: Nastrouháme kořenovou zeleninu (mrkev, petržel) a dáme vařit do vody, na oleji uděláme světlou jíšku a přidáme k zelenině. Případně můžeme přidat 1 kostku masoxu. Máme-li rádi hustší polévku můžeme zahustit trochou krupičky. Přidáme vegetu, dobré je taky houbové koření a je-li třeba tak ještě osolíme. Do hrnku si oddělíme žloutek, k bílku přidáme ještě jedno celé vejce a zašleháme do polévky. Žloutek rozšleháme v mléku, polévku odstavíme ze zdroje tepla a zjemníme žloutkem rozšlehaným v mléku. Nesmí již vařit, aby se nesrazila. Můžeme přidat ještě zelenou petrželku.
|
Karotková polévka (falešná slepičí) |
| Ingredience: vývar slepičí z kostky 1 l
mrkev 200 g
tuk 30 g
nudle jemné 30 g
sůl
petržel zelená
Popis přípravy: Karotku jemně nastrouháme na křenovém struhadle,vložíme na
rospálený tuk,krátce osmažíme,zalijeme horkým vývarem
(slepičím),když příjde polévka do varu,zavaříme nudle.
Podle chuti osolíme. Natalíři hustě sypeme petrželkou.
|
| Ingredience: vývar 1,5 l
kedluben 4 ks
rýže 3 dkg
pepř
paprika mletá sladká
paprika mletá pálivá
petržel zelená
máslo 10 dkg
sůl
Popis přípravy: Kedlubny nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme na hrubo,
osmažíme na másle,osolíme,okořeníme,přidáme rýži a dusíme s
menším množstvím vývaru. Nakonec dolijeme zbytkem vývaru.
Do hotové polévky přidáme petželku.
|
Zeleninový krém se šafránem zjemněný smetanou |
| Ingredience: olej stolní 200 g
cibule 200 g
mouka hladká 200 g
vývar z vepřových kostí 2000 g
květák 110 g
zelenina kořenová 400 g
muškátový květ 1 g
mléko 500 g
polévkové koření 10 g
sůl 10 g
šafrán 1 g
máslo 100 g
petrželka - nať 10 g
smetana 150 g
Popis přípravy: Cibulovou jíšku zalijeme vývarem - B. Dobře vyšleháme, abychom
se zbavili hrudek mouky. opranou kořenovou zeleninu pokrájíme
na kousky a uvaříme v polévce. Když je zelenina měkká rošleháme
jí a napěníme emulgátorem. Přidáme mléko a dopředu spařený
šafrán. Dochutíme solí a polévkovým kořením. Do hotové polévky
přidáme růžičky uvařeného květáku a máslo. Polévku zdobíme
šlehačkou a posypeme sekanou petrželkou. Vývar z květáku
můžeme použít při výrobě.
Krémová plévka béžové barvy s růžičkami květáku zjemněná
smetanou.
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|