|
|
Výpis kategorie: Bezmasá jídla |
| Ingredience: Rozpis pro 4 osoby: 8 větších brambor 3 vejce 4 stroužky česneku 2 středně velké cibule 1 lžička majoránky sůl,mletý pepř,mletá pálivá paprika 2 lžíce hladké mouky 2 balíčky olomouckých syrečků olej na smažení
Popis přípravy: 1) oloupané brambory nastrouháme na jemno a slijeme z nich přebytečnou vodu. Rozklepneme k nim vejce, přidáme utřené stroužky česneku, nastrouhanou cibuli, podle chuti majoránku, sůl, pepř, papriku a mouku.Vše důkladně zamícháme.
2) Připravíme si těsto, které by mělo být hustější než na bramboráky. Necháme ho asi pět minut odpočinout. Syrečky nakrájíme na silnější plátky.
3) Do lívanečníku nalijeme olej a necháme ho rozpálit. Pak na něj dáme trochu bramborového těsta. Na těsto položíme plátek syrečku a zakryjeme opět těstem. Naplněný bramboráček upečeme z obou stran do zlatova
Doba přípravy: asi 90 min
1 porce přibližně 2494kj/595kcal
|
Bramborák houbový zapečený. |
| Ingredience: 300-400 g čerstvých hub 1 lžíce sádla nebo oleje sůl kmín 700 g brambor 3 vejce 5 lžíc polohrubé mouky mléko podle potřeby 4 stroužky česneku majoránka tuk na vymazání pekáče. Popis přípravy: Očištěné houby nakrájíme na plátky a na rozehřátém tuku krátce osmahneme v kastrůlku, osolíme, ochutíme drceným kmínem a dusíme, až se všechna tekutina vydusí. Mezitím nastrouháme do mísy syrové oloupané brambory, slijeme vodu, přidáme vejce, mouku, osolíme a podle potřeby zředíme mlékem. Do těsta vmícháme podušené vychladlé houby, lisovaný česnek a hrst majoránky. Vlejeme do vymaštěného pekáče a v troubě zapečeme do zlatova a do křupava.
|
| Ingredience: 500gr brambor
trochu mleka
sůl
pepř
česnek
1ks vajíčko
majoránka
Popis přípravy: Jedna se o klasický popis vyroby bramboráku ale s tím rozdílem že vajíčko se oddělí žloutek od bílku a bílek se našlehá. dobrou chut.
|
| Ingredience: 1kg brambor 150g Aidam 30% 30g másla 3 lžíce oleje 1 cibule pepř sůl tymián bobkový list Popis přípravy: Brambory nakrájíme na plátky cca 3mm a rozdělíme na 4 části. Vyšší pánev vymažeme částí másla,nalijeme olej,osolíme a opepříme.Překládáme plátky brambor od středu jako květinu,posolíme,opepříme a zasypeme vrstvou sýra.S další vrstvou brambor si již nemusíme tak hrát a pokračujeme tak,abychom končili vrstvou brambor,kterou polijeme zbytkem másla.Položíme rozříznutou cibuli,2-3 bobkové listy a okořeníme tymiánem. Přikryjeme pokličkou a 30minut zápékáme na mírném ohni. Pokličku odstraníme a 30min.pokračujeme. Odstraníme cibuli a b.list,uvolníme okraje a vyklopíme. Pro 4-člennou rodinu množsví zdvojnásobíme. Je to výborná pikantní příloha k masům a s tatarkou i samostatný sytý pokrm.
|
| Ingredience: 6 uvařených brambor 150 g polohrubé mouky 1 vejce sůl sádlo Popis přípravy: Uvařené brambory najemno nastrouháme, přidáme mouku, vejce a sůl a vše dobře propracujeme. Vyválíme tenké placky a pečeme na sádlem pomaštěné pánvi. Po upečení potřeme sádlem a podáváme.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|