|
|
Výpis kategorie: Polévky zelné |
| Ingredience: kapusta 1 ks
paprika mletá sladká 2 -
brambory 6 ks
sůl
kmín
masox 1 ks
mouka
mléko
voda 750 ml
Popis přípravy: Na másle osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme
2 lžíce sladké papriky, oloupané na kostky brambory a nakrájenou
kapustu (zelí i kyselé). Zalijeme vodou, osolíme, přidáme kmín
a masox. Vaříme asi 30 minut. Pak polévku zalejeme mlékem a
rozšlehanou moukou (asi 1l). Povaříme asi 10 minut. Čím je
polévka hustší, tím lépe. Podávame s chlebem jako hlavní jídlo.
|
Maruščina zelná s brambory |
| Ingredience: 1 kg brambor 20 dkg slaniny 20 dkg škvarků 1 kg zelí hladká mouka 2 dl šlehačky 2 cibule ocet cukr sůl pepř petrželka vejce uvařené natvrdo sádlo Popis přípravy: Brambory uvaříme ve slupce. Na pánvi orestujeme slaninu a škvarky a rozmačkáme s brambory. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na sádle do sklovata, zaprášíme hladkou moukou, krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Přidáme zelí a vaříme do měkka. Dochutíme šlehačkou, cukrem, octem, solí a pepřem. Podáváme s vejcem.
|
Slovenská zelná s klobásou |
| Ingredience: zelí 1000 g
uzená plec 500 g
klobása 500 g
houby čerstvé 50 g
sádlo škvařené 150 g
cibule 100 g
polévkové koření 10 g
bobkový list 2 g
sůl 30 g
brambory 1500 g
smetana 500 g
voda 1000 g
mouka hladká 200 g
Popis přípravy: Zelí překrájíme a dáme vařit, přidáme vývar, bobkový list, na
kostičkz nakrájené brambory a sušené hříbky. Ze sádla, mouky,
cibule a mleté papriky připravíme jíšku, kterou smícháme se
smetanou a přidáme do vroucí polévky. Každou porci doplníme
pokrájeným masem, klobásou a zdobíme šlehačkou.
|
| Ingredience: 300 g kysaného zelí 150 g uzeného bůčku 100 g klobásy 1/2 šálku smetany 3 lžíce sádla 2 lžíce hladké mouky menší cibule 2 stroužky česneku sladká paprika 5 kuliček pepře bobkový list sůl Popis přípravy: Uzený bůček uvaříme doměkka. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle, přidáme část mouky, osmahneme, vmícháme papriku, několik lžic vývaru, osmahneme, zalijeme zbytkem vývaru a přivedeme k varu. Do polévky přidáme překrájené kysané zelí, koření a jemně utřený česnek. Když zelí změkne, vyjmeme pepř a bobkový list, polévku zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou a povaříme. Podle chuti přisolíme a přidáme na kostičky nakrájený bůček a na kolečka nakrájenou klobásu.
|
| Ingredience: 5 středně velkých brambor 1 l. vývaru půl sklenice sterilovaného sladkokyselého zelí lžíce kmínu sušené houby kyselou smetanu 3-4 lžíce hladké mouky ocet sůl cukr 4 vejce. Popis přípravy: Do litru silného vývaru přidáme pět středně velkých brambor nakrájených na kostky a necháme je vařit do poloměka. Pak přidáme půl sklenice(podle gusta, může být i víc) sterilovaného sladkokyselého zelí, lžíci kmínu a předem uvařené sušené houby (asi hrst). Polévku zahustíme kyselou smetanou, do které jsme zašlehali tři až čtyři lžíce hladké mouky. Povaříme. Dochutíme octem, solí a cukrem. Do hotové polévky nakonec vmícháme čtyři uvařená a nadrobno nasekaná vejce. Podáváme s chlebem.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|