|
|
| Ingredience: kapr 1 ks
mouka hladká 2 lžíce
sůl 2 lžička
vejce 2 ks
cibule 1 ks
okurka kyselá 1 ks
kapari 10 g
sardelky 10 g
petržel zelená
máslo 1 lžíce
víno bílé
citron
citron
Popis přípravy: Kapra rozpůlíme vyřízneme páteř a naporcujeme. Osolíme
pomoučíme a obalíme v rozšlehaném vejci a pečeme na rozpáleném
oleji z obou stran. Pokrájíme na drobno cibuli , okurku, kapary ,
sardelky a zelenou petrželku a toto spolu s citronovou kůrou
podusíme na másle. Přidáme bílé víno citronovou šťávu , na to
položíme porce kapra a vše společně podusíme asi 15 minut.
Podáváme s vařenými brambory.
|
| Ingredience: kapr 4 -
česnek 4 stroužek
sůl 1 lžička
mouka hladká 2 lžíce
slanina 10 dkg
máslo 10 dkg
Popis přípravy: Porce kapra prošpikujeme slaninou, potřeme česnekem utřeným se
solí a poprášíme moukou. Na másle opečeme kapra nejdříve kůží
dolů, pak ho obrátíme a zvolna dusíme pod pokličkou asi 15 až 20
minut.
Podáváme s bramborem a přírodní šťávou.
|
| Ingredience: kapr 2 kg
žampiony 1 kg
olej 1.5 dcl
sůl 25 dkg
mouka polohr. 25 dkg
paprika sladká 2 dkg
pepř mletý Popis přípravy: Houby nakrájíme na menší kousky,podusíme na 1,5 dcl.oleje,přidáme podle chuti pepř a podusíme pod pokličkou asi půl hodiny. Osušené porce kapra osolíme a obalíme směsí mouky a papriky. Na pekáč položíme podušené houby a na ně položíme obalené porce kapra kůží navrch. Velikost pekáče volíme takovou,aby byl rybou plný.Pečeme půl hodiny aby se na povrchu kapra udělala kůrka. Nakonec šťávou pokapeme porce ryb.
Příloha: chléb okurka
| Autor:Petr a Radek Nožičkovi |
|
| Ingredience: kapr 4 -
cibule 1 ks
feferonky 1 ks
citron
kmín drcený
sůl 1 lžička
zázvor
voda 1,5 dcl
hořčice plnotučná 2 -
kari 1 -
Popis přípravy: Feferonku a cibuli jemně pokrájíme a na oleji krátce osmažíme.
Přidáme osolené , posypané kmínem , zázvorem , karí kořením a
hořčicí potřené porce kapra. Lehce osmahneme po obou stranách ,
podlijeme vodou a zvolna dusíme 12 až 15 minut. Hotovou šťávu
dochutíme citronovou šťávou a podáváme s dušenou rýží.
|
| Ingredience: 4porce kapra
sůl
50g perníku na strouhání
40g slaniny
1 cibule
bobkový list
několik celých pepřů
4 hřebíčky
2dcl světlého piva
40g másla
Popis přípravy: Kapra naporcujeme a do nožem udělaných podélných zářezů zasuneme slaninu. Osolíme,obalíme v nastrouhaném perníku. Pak na másle osmahneme cibulku do skelna. Poté obalené kousky kapra vkládáme spolu s cibulkou a kořením do alobalu...nakonec podlijeme pivem a v pečeme v troubě.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|