|
|
| Ingredience: 1 hera 4 žloutky (z bílků sníh) 12 dkg moučkového cukru (16 dkg do sněhu) 1/2 prášku do pečiva 45 dkg hladké mouky Popis přípravy: Vypracujeme na vále těsto, 1/3 odkrojíme, dáme ztuhnout do mrazáku. Zbylé těsto vyválíme a dáme na vymazaný, moukou, nebo strouhankou vysypaný plech. Vrstvu těsta poklademe nastrouhanými jablky, ořechy, hrozinkami. Ušleháme z bílků sníh + 16 dkg cukru, rozetřeme na jablka. Povrch po celé ploše postrouháme ztuhlým těstem z lednice. Pečeme v předehřáté střední troubě.
|
| Ingredience: 500 g hladké mouky 250g tuk (Hera nebo cukrářská Iva) 100 g cukr moučka 1/2 vanilkového cukru 1 prášek do pečiva špetka soli 1 celé vejce 1 žloutek 2 lžíce mléka strouhanka Náplň: 1 a 1/2 kg jablek (nastrouhat na hrubo) 1/2 balíčku vanilkového cukru skořice hrst mletých ořechů (nemusí být) krystalový cukr podle sladkosti jablek - vše promíchat a vymačkat přebytek šťávy Popis přípravy: Zpracujeme těsto, rozdělíme na dvě půlky. Odměříme si pečicí papír na plech a přímo na pečicím papíru vyválíme první půlku těsta. I s papírem přeneseme na plech, posypeme strouhankou, dáme náplň z jablek, přikryjeme druhou půlkou vyváleného těsta (ale už bez papíru). Propícháme vidličkou a pečeme v troubě teplé cca 180-200 °C. Krájíme teplé, pak se neláme.
|
Jablkový závin - L. Pavelová |
| Ingredience: mouka polohrubá 40 dkg
máslo 10 dkg
cukr 2 lžíce
žloutek 2 ks
smetana zakysaná 1 kelímek
prášek do pečiva 0,66 sáček
Popis přípravy: Z uvedených surovin vypracujeme těsto. Vyválíme 4 záviny,
poklademe jablky, přidáme hrozinky, ořechy,skořici, stočíme.
Můžeme potřít bílkem. Během pečení i po upečení potřeme
máslem.
|
Jablkový závin - M. Sikorová |
| Ingredience: vejce 1 ks
sádlo 1 lžička
sůl 1 špetka
voda 1 lžíce
mouka hladká 4 lžíce
Popis přípravy: Vajíčko,sádlo,sůl, vodu rozmícháme v hrnku, přidáme hladkou
mouku, rozmícháme vidličkou.
Vyklopíme na vál, zpracujeme těsto, překládáme jej. Potom přikryjeme utěrkou a 1/2 hodiny necháme odpočinout na teplém místě.
Rozválíme, poklademe jablky, hrozinkami, posypeme skořicí,
stočíme a dáme na vymazaný plech péci.
Závin mažeme před vložením a po upečení máslem. Pečeme
do zlatova v troubě asi na 200 stupních C.
Předpis je na 1 závin.
|
| Ingredience: 30 dkg hladké mouky 15 dkg tuku(jakýkoliv) 2 celá vejce 1 prášek do pečiva 2 lžičky octa 4 lžíce mléka. Popis přípravy: Vypracujeme těsto a dáme asi na 1 hodinu pod nahřátý kastrůlek.Mezitím si nastrouháme jablka.Pak těsto vyválíme,posypeme jablky,cukrem,skořicovým cukrem,pokapeme rozpuštěným máslem a zabalíme.Potřeme vajíčkem a dáme péci.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|