|
|
Výpis kategorie: Povidla, marmelády a jamy |
| Ingredience: brambory 1/2 kg švestková povidla sůl hladká mouka (hrst) trocha oleje Popis přípravy: Vychladlé uvařené brambory pomeleme 2x po sobě v masovém strojku. Mírně osolíme a poprášíme troškou mouky. Na pomoučeném válu rozválíme a rozkrájíme na obdélníčky. Potřeme slazenými povidly, složíme na půlky a pevně přitlačíme. V rozehřáté troubě pečeme po obou stranách na pomaštěném plechu. Upečené pocukrujeme a podáváme teplé, nejlépe s meltou.
|
Hruško - jablečná povidla |
| Ingredience: hrušky 3500 g
jablka 1000 g
cukr krystal 1000 g
ocet 125 ml
pektogel 1 sáček
hřebíček 1 lžička
skořice mletá 1 lžíce
Popis přípravy: Hrušky a jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme podobně
jako houby na sušení. Cca 600 - 700 g hrušek a 200g cukru dáme
stranou. V průběhu krájení je postupně promícháme s octem a
cukrem. Do cukru je možno vmísit jeden Pektogel pro
lepší želírování. Necháme asi 8h působit, přidáme koření a pomalu
a za dostatečného míchání vaříme, asi po 1/2 až 3/4 h varu
přidáme zbylé hrušky a cukr. Vaříme velmi zvolna ( POZOR NA
PŘIPÁLENÍ A KARAMELIZACI ) do požadované konsistence.
Cukru raději méně, použil jsem 385g na kg ovoce. Slyšel jsem, že
stačí 200g/kg.
Poznámka: počet porcí je v litrech hotových povidel.
|
| Ingredience: 50 dkg brambor uvařených ve slupce
50 dkg hrubé mouky
3 celá vejce
20 dkg moučkového cukru
1 prášek do pečiva
20 dkg rozpuštěného másla nebo Hery
30 dkg pomletého máku
15 dkg cukru moučky
1 dcl mléka
20 dkg povidel nebo marmelády
1 lžíce Hera
Popis přípravy: Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, nastrouháme na jemném struhadle, smícháme s moukou, práškem do pečiva, dvěma vajíčky a cukrem. Vypracujeme těsto - rozdělíme na tři díly.
Náplň:
svaříme mléko s mletým mákem, odstavíme z plotny, přidáme cukr, povidla -marmeládu, lžíci másla, vymícháme a necháme vychladnout.
Těsto vyválíme na placku asi 30 x 40 cm, celou potřeme náplní a smotáváme z obou delších stran do středu, jako dvě roládičky k sobě. Krájíme na 4 -5 cm velké kousky, přeneseme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem a upečeme do zlatova.
|
| Ingredience: ovoce 1000 g
cukr krupice 300 g
kyselina citronová
pektogel
Popis přípravy: Ovoce i cukr rozdělíme na poloviny dle celkové váhy.První půlku
ovoce, rozkrájeného na kousky a cukru smícháme a svaříme cca
15 - 20 min.Druhou polovinu, stejně upravenou přidáme a vaříme
15 - 20 min dle houstnutí hmoty. Během druhého varu sbíráme pěnu
z povrchu a sledujeme rosolovatění. Ke konci varu přidáme pro vy-
chucení kys. citrónovou /na 1 kg asi 1/2 lžičky/. Plníme do sklenic
a dnem vzhůru necháme zchladnout.
Dle druhu ovoce např. jahody doporučuji použít Pektogel podle
návodu.
|
| Ingredience: 30 dkg hladké mouky
30 dkg pískového cukru
2 vejce
2 lžíce kakaa
4 lžíce másla
15 dkg povidel
l lžička skořice
1a 1/2 lžičky jedlé sody
asi 1/2 l mléka (dle potřeby) Popis přípravy: Suroviny smícháme. Hladkou mouku s jedlou sodou a vlažným mlékem přidáme až na konec. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi na 100 stupňů C.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|