|
|
Výpis kategorie: Předkrmy teplé |
| Ingredience: 1 treska 1 lžička hořčice sardelová pasta pepř čili koření sůl hladká mouka 1 vejce 1 lžíce oleje Popis přípravy: Tresku očistíme,rozpůlíme,vykostíme a každou půlku potřeme směsí z hořčice,pepře,čili,sardelové pasty a soli.stočíme je do závitků a sepneme párátkem.Závitky obalíme v mouce a v rozšlehaném vejci a pomalu smažíme na rozehřátém tuku za občasného otáčení.Podáváme s pečivem.
|
Filírovaná husí prsa na polníčkovém salátu s jablkovým dresinkem a jeřabinami |
| Ingredience: husí játra 1000 g
olej stolní 200 g
sůl 30 g
pepř bílý 2 g
polníčkový salát 500 g
jablka 1538 g
kalvado 100 g
olej olivový 100 g
jeřabiny 300 g
Popis přípravy: Husí prsa osolíme, opečeme na oleji, vychladlá krájíme na plátky.
Polníčkový salát pokapeme jablkovým dresinkem. Na talíři
upravujeme plátky husích prsou, prokládáme polníčkovým salátem
a posypeme jeřabinami.
Jablka omyjeme oloupeme zbavíme jadřinců a jemně nastrouháme.
Smícháme s kavadosem které je také jemně nastrouhané a s olivo
vým olejem. do takto připraveného dresinku namáčíme listy salátu.
|
| Ingredience: polévková lžíce oleje 3 plátky šunky dietky 1 - 2 středně velká vajíčka Popis přípravy: Na menší pánev nalijeme olej a rovnoměrně rozvrstvíme. Poté pánev vyložíme plátky šunky, na které nalijeme vajíčka. Smažíme, než je šunka křupavá.
|
| Ingredience: hlemýždi 20 ks
máslo 2 lžíce
sardelky 3 ks
česnek 1 stroužek
žemle 1 ks
žloutek 2 ks
strouhanka 1 lžíce
petržel zelená
vývar hovězí
citron 1 ks
mléko
pepř mletý
Popis přípravy: Oprané hlemýždě vhodíme do velkého kastrolu vařící vody,aby se
rychle usmrtili - vaříme je asi 8 minut a scedíme.Tělíčka vyjmeme
z ulity jehlicí na protahování slaniny a měkkou část z nich odkro-
jíme.Tuhé části hlemýžďů vymneme v soli a dobře vypereme v teplé
vodě. Pak je vložíme do vývaru a vaříme doměkka,asi 2-3 hodiny.
Zatím vyvaříme ulity,omyjeme je v čisté vodě a dáme vykapat.
V míse utřeme máslo,sardelky,žloutky,do směsi přimícháme namo-
čenou a vymačkanou žemli a nádivku okořeníme.Uvařené hlemýž-
dě scedíme.Do každé ulity dáme po lžičce vývaru,pak kousek
nádivky,1 hlemýždě a opět kousek nádivky,která má vyčnívat z
ulity.Tyto vyčnívající konce obalíme v strouhance.Naplněné ulity
vložíme do pekáčku nádivkou nahoru a prudce pečeme 10 minut.
Podáváme s dílky citronu.
OBMĚNA:Vařené hlemýždě můžeme také do nádivky nahrubo na-
sekat.Na namočení žemle můžeme použít místo mléka několik lžic
bílého vína.
POZNÁMKA:Dobře vymyté a vyvařené ulity můžeme uložit a znovu
použít např. na tzv.nepravé hlemýždě,které nahradíme vařenými
drůbežími žaludky
|
Hlemýždi s jablečným křenem |
| Ingredience: hlemýždi 60 ks
vývar z hovězích kostí 500 g
křen 200 g
jablka 750 g
ocet vinný 30 g
sůl 10 g
cukr krystal 40 g
Popis přípravy: Křen oškrábeme na jemno nastrouháme a dáme do cedníku,
prolijeme vařící vodou a necháme okapat. Takto spařený křen
dáme do misky ke kterému přidáme nastrohaná jablka, sůl, cukr,
ocet a zamícháme.
Hlemýždě prohřejeme v silném vývaru. Na talíře dáme - hlemýždě
- i s vývarem, doplníme jablkovým křenem. Podáváme s tmavým
chlebem.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|