|
|
| Ingredience: pomeranč 4 ks
ocet estragonový
olej
sůl
chile parika pálivá mletá
chilipulver, chili powder 1 lžička
salát hlávkový 1 list
cibule 1 ks
Popis přípravy: Pomeranče důkladně oloupeme, rozdělíme na dílky, šikmo
nakrájíme na tenké plátky a dáme do misky. Oloupanou cibuli
rozkrojíme po délce napůl a půlky nakrájíme na tenké plátky, které
v ruce rozemneme a jednotlivé segmenty od sebe oddělíme.
Přidáme k pomerančům, zakápneme octem, olejem, osolíme,
okořeníme pálivou a aromatickou paprikou, přidáme na nudličky
sekané listy hlávkového salátu, promícháme a hned podáváme.
|
| Ingredience: Mržená lesní směs Vanilková zmrzlina Brandy Popis přípravy: Zmraženou lesní směs pokapeme brandy a na pár sekund ohřejeme v mikrovlnce.
Celé nalejeme na vanilkovou zmrzlinu.
|
Jablkový závin z taženého těsta |
| Ingredience: mouka hladká 220 g
voda 80 g
ocet 15 g
sůl 5 g
Variace I.
jablka 1300 g
ořechy vlašské 100 g
skořice mletá 10 g
strouhanka 120 g
cukr vanilinový 30 g
rozinky 50 g
máslo 100 g
rum tuzemský 50 g
Variace II.
mák 100 g
jablka 1300 g
skořice mletá 10 g
strouhanka 120 g
máslo 100 g
rozinky 50 g
rum tuzemský 50 g
cukr moučka 50 g
smetana 100 g
Popis přípravy: Těsto je vhodné připravit několik hodin dopředu nebo i den
dopředu.
Jablkový závin připravíme obvyklým způsobem.Pracujeme
opatrně, neboť těsto je slabé a mohlo by se protrhnout.
|
| Ingredience: 1000 g jahod 1 l horké vody 200 g cukru 2 dl kysané smetany Popis přípravy: Přebrané, opláchnuté jahody necháme okapat a rozmixujeme. Do vařící vody přidáme cukr, rozmícháme a necháme vychladnout. K této vychladnuté vodě přidáme jahodovou kaši. Do této polévky přidáme kysanou smetanu a můžeme k ní podávat sušenky.
|
| Ingredience: mléko 250 g
cukr vanilinový 40 g
rýže kulatá 100 g
jahody 750 g
rybízová šťáva 250 g
cukr moučka 40 g
mandle 50 g
vejce 1 ks
sůl 10 g
Popis přípravy: Příprava:
V kastrole svaříme mléko s vanilinovým cukrem a solí. Přidáme
přebranou propláchnutou rýži. Na mírném plameni vaříme asi 40
minut za občasného míchání. Mezitím opereme jahody a odstraníme
z nich zelené lístečky. Osm hezkých kousků rozpůlíme a odložíme
stranou na ozdobu. Ostatní jahody rozmixujeme s rybízovou šťávou
a moučkovým cukrem. Mezitím sloupneme mandle a pokrájíme na
lupínky. Na pánvi je opražíme nasucho do zlatova. Ihned je
vyjmeme z pánvičky a necháme prochladnout. Měkkou uvařenou
rýži sundáme z plotýnky a do prochladlé vmícháme vejce. Z této
hmoty vytvarujeme rukama nebo dvěma malými lžičkami malé
úhledné knedlíčky. Rozdělíme je na talíře a přelijeme studenou
jahodovou polévkou. Ozdobíme polovinami jahod a navrch
posypeme ještě praženými mandlovými lupínky.
Doba přípravy je cca 40 minut.
1 porce má asi 1210 kJ/290 kcal
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|