|
|
Výpis kategorie: Polévky masové |
| Ingredience: 400 g skopového krku 50 g krupek sůl cibule 2 pórky kousek celeru s natí 2 mrkve 50 g hrášku 1 lžička pepře petrželka na ozdobu Popis přípravy: Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme do studené vody, přidáme krupky, osolíme a vaříme. Asi po 2 hodinách přidáme nakrájenou zeleninu, opepříme a vaříme až zelenina změkne. Hotovou polévku dochutíme a na talířích ozdobíme nasekanou petrželkou.
|
| Ingredience: dršťky
sůl
zelenina 8 dkg
máslo 6 dkg
mouka 8 dkg
pepř 2 zrnka
zázvor 1 na špičku nože
česnek 1 stroužek
sůl
petržel
majoránka
maso uzené 12 dkg
Popis přípravy: Dršťky se operou, posypou moukou, v ní dobře vymnou, vyperou
ve studené vodě, pak se v soli vymnou, opět vyperou, poté se
spaří a pak zase ve studené vodě vyperou a dají se vařit. Za půl
hodiny vodu slijeme, na dršťky nalijeme čistou, studenou vodu,
osolíme a uvaříme je do měkka. Mezi vařením přidáme k nim na
kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a uzené maso. Měkké
dršťky nakrájíme na nudličky a uzené maso na kostky. Procezenou
polévku zahustíme žlutou jíškou, přidáme do ní kousek se solí
utřeného česneku, pepř, majoránku strouhaný zázvor, sekanou
petrželku, nakrájené dršťky, uzené maso a polévku ještě dobře
povaříme.
|
Dvojitý hovězí vývar s játrovými noky a smaženými nudlemi |
| Ingredience: vývar z hovězích kostí 2000 g
játra hovězí 200 g
pečivo 100 g
cibule 20 g
strouhanka 80 g
mouka hladká 30 g
česnek 10 g
sůl 10 g
vejce 2 ks
majoránka 1 g
pepř černý 1 g
vejce 3 ks
mléko 250 g
mouka polohrubá 150 g
sůl 10 g
olej stolní 100 g
petrželka - nať 20 g
Popis přípravy: Z kostí zeleniny a koření připravíme silný hov. vývar. Z jater
veky,cibule, strouhanky, hladké mouky, česneku, soli a vajec
připravíme játrovou fáš, z které vykrajujeme a vaříme zvlášť ve
vroucí vodě. Z polohrubé mouky vajec, mléka a soli si připravíme
těstíčko, ze kterého připravíme tenké palačinky, které vychladlé
nakrájíme a smažíme v oleji. Do šálku dáme horký hovězí vývar,
játrové noky, smažené nudle a posypeme sekanou petrželovou natí
a podáváme.
|
Gulášová polévka podomácku |
| Ingredience: 25 dkg hovězí kližky 4 dkg rostlinného tuku (nebo sádla) 1 cibule mletá sladká paprika 1 stroužek česneku sůl mletý pepř kmín 1 krajíček tvrdšího chleba 2 středně velké brambory ostrý kečup majoránka 10 dkg párku (nebo točeného salámu) petrželka 1,25 l vody Popis přípravy: V hrnci rozehřejeme tuk, přidáme na menší kousky nakrájené maso, nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. Zasypeme paprikou, přidáme česnek utřený se solí, pepř, drcený kmín, maličko podlijeme a dusíme pod pokličkou. Když je maso téměř měkké, přidáme na kousky rozlámaný chléb, dolijeme vodou, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme dále, až je vše měkké. Polévku dochutíme kečupem, solí a rozemnutou majoránkou. Přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou uzeninu a necháme přejít var. Doplníme jemně nakrájenou petrželkou.
|
Hovězí zeleninová polévka-10porcí |
| Ingredience: hovězí přední 500 g
morkové kosti 500 g
pepř celý (tlučený)1 g
nové koření (tlučené) 0.5 g
bobkový list 0.5 g
tymián 0.5 g
zelená petržel 10 g
cibule 200 g
česnek 30 g
celer 75 g
petržel (pastiňák) 50 g
mrkev 150 g
brambory 200 g
rajčata 150g Popis přípravy: Vývar:
Omyté hovězí maso zalejeme studenou vodou a přivedeme do varu. Přidáme část kořenové zeleniny ,koření a sůl- zvolna vaříme 2až 3 hod. Přecedíme a necháme vychladnout.
Polévka:
Sebereme z vychladlého vývaru tuk a podusíme na něm na nudličky nakrájenou zeleninu a cibuli na tenké plátky .Přidáme nakrájené maso na kostičky,brambory na kostičky a vaříme 1/2 hod. Nakonec přidáme na drobno nakrájená rajčata a špetku cukru, sekanou zelenou petrželku (pažitku) ,krátce povaříme a dochutíme tekutým polévkovým kořením nebo glutasolem(již nevařit).
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|