|
|
Výpis kategorie: Kuchyně studená |
| Ingredience: mléko
máslo 15 dkg
tuk ztužený IVA 15 dkg
vejce 2 ks
cukr vanilkový 1 balení
Popis přípravy: Vše - kromě vajec - svařit, potom rozmixovat s vejci po dobu 4
minut. Dát do chladničky a nechat tam 12 hodin - nesmí zmrznout.
Po 12 hodinách vyšlehat elektrickým šlehačem do pěny. Podle
libosti přidat do jedné části kakao, kávu, ovoce či marmeládu. Pak
vzít kelímky od nanukových dortů nebo RAMY, apod., dát bílou
část vyšlehané hmoty do kelímku naspod a na ni pak druhou
barevnou vrstvu - buď nastříkat pytlíkem do ozdobných tvarů nebo
prostě rozprostřít a zarovnat. Dát zmrazit do mrazničky.
|
| Ingredience: sušenky 500 g
ořechy mleté 300 g
mléko kondenzované 1 plechovka
Popis přípravy: Sušenky i ořechy rozemeleme a smícháme s kondenzovaným
mlékem na těsto. Dáme do vhodné formy či misky, přikryjeme
pokličkou a zatížíme. Po jedné hodině podáváme. (Po delší době
by dort příliš vyschl). Možno ozdobit šlehačkou, polevou, apod.
|
| Ingredience: vepřové koleno 1 ks
cibule 2 ks
nožka vepřová 1 ks
česnek 3 stroužek
ocásek vepřový 1 ks
pepř celý 8 zrnka
mrkev 3 ks
sůl 1 špetka
bobkový list 4 ks
voda 3,5 l
koření
koření polévkové
ocet
Popis přípravy: Do vody dáme vařit očištěné a umyté maso. Přidáme všechno
koření, mrkev a cibuli zbavenou jen vrchní slupky (v tlakovém
hrnci použijeme menší množství vody). Uvařené maso necháme
vychladnout a vykostíme. Polévku přecedíme, maso pomeleme a
dáme zpět do polévky. Hmotu promícháme, ochutíme, osolíme a
vlejeme do srnčího hřbetu. Ponecháme na několik hodin v
chladném místě. Podáváme s cibulí a octem.
|
| Ingredience: kaštany 700 g
cukr 140 g
máslo 90 g
vejce 3 ks
rum
brandy
mouka hrubá
hřebíček
šlehačka 1 -
Popis přípravy: Omyté kaštany nařízneme na vypouklén straně, urovnáme je na
plech postříkaný vodou a pečem je v mírně vyhřáté troubě 20
minut. Pak obě slupky sloupneme, oloupané kaštany uvaříme do
měkka ve velmi mírně přisolené vodě, do níž jsme přidali hřebíček.
Měkké kaštany prolisujeme, vmícháme do nich cukr, máslo,
žloutky, rum (nebo brandy) a nakonec ztuhlý sníh z bílků. Směs
vlijeme do koláčové formy vymazané tukem a vysypané moukou a
pečeme 40 minut v mírně vyhřáté troubě. Studený koláč vyklopíme
a podáváme se šlehačkou.
|
Koláč kaštanový s čokoládou |
| Ingredience: kaštany 700 g
čokoláda 60 g
cukr 60 g
máslo 60 g
olej
šlehačka 1 -
káva
Popis přípravy: Omyté kaštany nařízneme na vypouklé straně, urovnáme je na
plech postříkaný vodou a pečeme asi 20 minut v mírně vyhřáté
troubě, až obě slupky snadno sloupneme. Pak kaštany uvaříme ve
vodě do měkka, scedíme a prolisujeme. Čokoládu rozpustíme
v malém množství vody nebo černé kávy, vmícháme do ni máslo a
cukr a ihned vše vmícháme do horkých prolisovaných kaštanů.
Směs nalijeme do olejem vytřené dortové nebo čtyřhranné formy
a necháme ztuhnout 24 hodin v chladničce nebo na chladném
místě. Před podáním koláč vyklopíme a podáváme se šlehačkou.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|