|
|
Výpis kategorie: Jídla z kynutých těst |
| Ingredience: 1 kg hladke mouky
1 vejce (dva žloutky)
1 kostka kvasnic
1 lžíce cukru
1 lžíce oleje
1/4 l mleko
sul Popis přípravy: Testo zadelame teplym mlekem aby bylo vlacne a dalo se rozvalet na placku, nechame testo vykynout a pak rozvalime na placku na ktere pomoci sklenicky naznacime obrys koblih tak, aby se dal okraj testa preklopit prez naznacene kola. Do kazdeho kolecka dame marmeladu, pak okrajem testa prelozime a sklenickou vykrajujeme koblihy. Ty nechame jeste trochu nakynout a pak je smazime na oleji ve vysoke panvi (nebo kastrulku).
|
| Ingredience: Kvásek:
60 g droždí
troška polohrubé mouky
trošku cukru
vlažné vody
1 kg hladké mouky
3 lžičky soli
3 lžičky kmínu
1 lžička fenyklu
1/2 lžičky anýzu
1/4 l piva
1/4 l teplé vody Popis přípravy: Postupujeme jako při klasickém kynutém těstě, necháme asi 1 hodinu kynout. Na pomoučeném plechu vytvarujeme šišku, obrátíme a necháme asi 1/4 hodiny dokynout. Pečeme při 200 °C asi 1 1/4 hodiny, troubu neotvíráme, až ke konci pečení chleba potřeme vodou.
|
| Ingredience: 5 větších brambor polohrubá mouka 1 - 2 vejce mléko droždí kypřící prášek česnek majoránka sladká paprika pálivá paprika pepř sůl event. uzené maso tvrdý salám nebo klobása Popis přípravy: Oloupané syrové brambory nastrouháme jako na bramborák, přidáme mouku, vejce, sůl a droždí, rozmíchané v trošce vlažného mléka, případně přidáme trochu kypřícího prášku. Zpracujeme v těsto o něco tužší než na lívance a necháme vykynout v míse přikryté utěrkou. Vykynuté těsto promícháme, přidáme majoránku, sladkou a pálivou papriku, pepř, utřený česnek a podle potřeby přisolíme. Do těsta můžeme přimíchat také na drobné kostičky nakrájený tvrdý salám, klobásu nebo dobré uzené. Těsto necháme ještě zhruba 30 minut v teple odpočinout. Pekáč vymažeme ztuženým tukem nebo sádlem, vysypeme moukou a těsto do něj nalijeme do výšky 1 - 2 cm. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 250° C. Během pečení občas potíráme vodou, aby povrch nepopraskal. Podáváme nařezané na čtverce o straně zhruba 10 cm.
| Autor:Dr.Vladimír Czumalo |
|
| Ingredience: těsto: mouka hladká 1 kg droždí 1 ks mléko 1/2 litru sůl 1 lžíce olej 1 dcl
náplň: HERA 1 ks (změklá) sůl 1 lžíce česnek 1 celý Popis přípravy: Vykynuté těsto rozdělím na 4 díly. Z každého dílu vyválíme placku, potřu náplní a sroluji jako závin.
Potřu rozšlehaným vejcem a posypu sezamovým semínkem. Krájím do trojúhelníků a dávám na
suchý plech. Asi 4 plechy. Možno dát dovnitř klobásu, nivu, slaninu apod.
|
| Ingredience: 500g polohrubé mouky
30g tuku
30g cukru
3 žloutky
1 lžíce rumu
špetka soli
asi 1/4l mléka
hustá zavařenina
olej Popis přípravy: Necháme vykynout kvásek ze lžičky cukru a mouky,droždí a 4 lžic vlažného mléka.Utřeme tuk s cukrem a žloutky do pěny.Do ní vlijeme kvásek,rum,prisypeme mouku,trochu soli,citronovou kuru a vařečkou vypracujeme vláčné těsto,které nechá me na teplém místé kynout.Lechce je rozválíme na plát asi 1cm silný a skleničkou na něm naznačíme koblihy.Na polovinu dáme množství husté zavařeniny.Na né položíme vykrojená kolečka,okraje přitiskneme a znovu vykrojíme koblihy.Přikryjeme je utěrkou a necháme kynout po jedné straně,potom je obrátíme a necháme kynout ještě 10min. po druhé sraně.Vykynuté koblihy vkládáme do rozpáleného tuku ta,aby byly do poloviny potopeny.Zakryjeme pokličkou,snížíme teplotu a smažíme asi 2-3 minuty.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|