|
|
Výpis kategorie: Dušené pokrmy |
| Ingredience: 1/2 kg libového bůčku 1/2 kg kysaného zelí olej 1 paprika 1 cibule 2 stroužky česneku 1 chilli paprička sůl kmín grilovací koření Popis přípravy: Na rozehřátém oleji zesklovatíme kostičky cibule a papriky. Bůček nakrájíme na kostičky, osolíme, okmínujeme a posypeme grilovacím kořením. Přidáme na pánev a promícháme. Osmahneme a zalijeme troškou teplé vody. Za občasného podlévání a míchání dusíme doměkka. Pod masem musí vzniknout hnědá, hustá šťáva. Mezitím uvaříme doměkka kysané zelí. Do téměř hotového masa přidáme utřený česnek a chilli papričku. Ze zelí slijeme vodu a promícháme ho s masem. Podáváme s chlebem.
Počet porcí: 4 Doba přípravy: 60 min
|
| Ingredience: listového těsta 500g
sterilovaných hub 300g
anglické slaniny 100g
cibule 3
tvrdší rajčata 4
papriky 2
lžíce kečupu 3
vejce na potření 1
sůl
mletý bílý pepř
oregano
tuk na plech
Popis přípravy: Papriky zbavené semen a rajčata nakrájíme na malé nudličky. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, na pánvi rozškvaříme. Cibuli nadrobno nakrájíme a na slanině necháme zesklovatět. Přidáme papriky a rajčata, osolíme, podlijeme vodou a 10 - 15 minut podusíme. Sterilované houby scedíme, necháme okapat, nakrájíme na plátky a vmícháme do vychladlé zeleninové směsi. Přidáme oregano, je-li třeba, přisolíme a opepříme. Těsta rozválíme na plát a přendáme na vymaštěný plech. Potřeme kečupem a polovinu poklademe připravenou směsí. Druhou polovinu přes naplněnou přeložíme a okraje pevně přitiskneme, aby při pečení nevytékala šťáva. Potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C dozlatova.
|
| Ingredience: 750 g očištěného candáta
100 g másla
50 g cibule
bobkový list
celý pepř
2,5 dl bílého vína
1 žloutek
l lžíce rajčatového protlaku
l lžíce hladké mouky
1/2 citrónu
l lžíce kaviáru
5 dl smetany
sůl Popis přípravy: Na másle osmahneme drobně krájenou cibuli, bobkový list, pepř, přidáme osolené porce candáta a zvolna opečeme po všech stranách, zalijeme bílým vínem a podusíme. Pečeného candáta vyjmeme, základ zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme rajčatový protlak, trochu vývaru, povaříme a procedíme. Do procezené omáčky přidáme smetanu s rozšlehaným žloutkem, prohřejeme a vložíme opečeného candáta. Při podávání jednotlivé porce zdobíme kolečkem citrónu s kaviárem.
|
| Ingredience: Vepřové maso(krkovice) solamyl podravka cibule žampiony červené nakládané fazole feferonky anglická slanina pepř. Popis přípravy: Maso,část slaniny,část žampionů a cibuli napícháme na jehlu,okořeníme a na pánvi opečeme,přikryjeme poklicí a pak asi 7-10 minut podusíme.Potom jehlu vyndáme,na tuk co je v pánvici dáme zbytek nakrájené slaniny,žampiónů a jednu feferonku.Orestujeme,přidáme fazole i s nálevem,to vše znovu orestujeme,dochutíme a na to položíme ty opečené špízy.Přikrejeme poklicí a opět asi 5-10 minut podusíme.Během dušení špízy obracíme.Na talíři špíz přelejeme omáčkou a podáváme s rýží nebo americkými bramborami.
|
| Ingredience: 1 kg papriky 1 kg paradajok 1 kg cibule 1 dcl octu 1 dcl oleja 3 ks malých paradajkových pretlakov 200g kryštálového cukru,soľ 240 g sterilizovanej kukurice 270 g šampiónov 7 dcl pohár sterilizovaných uhoriek Popis přípravy: Zeleninu nakrájame na malé kúsky,podusíme.
Postupne pridávame cukor,ocot,soľ,olej,pretlak,huby,kukuricu a uhorky.
Necháme prevariť,potom naplníme do zaváracích pohárov.
Sterilizujeme 15 min pri 80°C
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|