|
|
Výpis kategorie: Pokrmy na způsob - Čína |
ANKLBENC – příloha k masu – výborné |
| Ingredience: 1 kg červené papriky 1 kg zelené papriky - nakrájet na proužky 1 kg cukety (nemáš cukety nahraď paprikou) 1 kg cibule 3 ks kečup sladký malý 2 ks kečup ostrý – malý 1 litru oleje 6 lžic sojové omáčky 6 lžic worchestru 2 lžíce cukru 2 lžíce octa 1 lžička soli Popis přípravy: Smíchat , vařit 30 až 40 minut - sterilizovat 20 minut - výborné pod maso - na čínu !
|
Chop suey aneb čína se zelím |
| Ingredience: 400 - 600 g libového vepřového (nebo kuřecího) masa
2 bílky
solamyl
1/2 hlávky menšího zelí - cca 3/4-1 kg (ne čínské !!!)
100 g bambusových výhonků (ke koupení v čínských obchodech)
mletý kmín
sůl
olej na smažení
směs koření "Chop suey" (ke koupení v čínských obchodech)
sojová omáčka
pórek (asi 150 g)
ocet
Přílohy:
rýže, tmavý chléb, brambory Popis přípravy: Libové vepřové (nebo kuřecí) maso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky. Přendáme do misky a smícháme s bílky a lžící solamylu. Necháme chvíli odstát.
Zelí bez košťálu a silných žeber nakrájíme na jemné nudličky a osmažíme na oleji (5 lžíc) v pánvi (celkem asi 6-8 minut) - zelí musí zůstat polosyrové. Ihned zpočátku zelí okořeníme 1 lžičkou mletého kmínu a osolíme (1-2 lžičky), aby pustilo vodu a rychleji změklo. Cca po 2 minutách přidáme k zelí bambusové výhonky.
Na druhé pánvi na oleji (5 lžíc) osmažíme na PRUDKÉM OHNI připravené maso, až zbělá. Přidáme 1 vrchovatou lžičku směsi koření "Chop suey" a 3-5 lžic sojové omáčky. Dobře promícháme. Když je zelí i maso hotové, smícháme obsah obou pánví, přidáme nakrájený pórek a cca 4 lžíce octa. Směs prohřejeme, promícháme a dle chuti dosolíme.
|
| Ingredience: 400 g kuřecích prsíček 5 lžic solamylu 5 lžic oleje 2 lžíce sojové omáčky 2 lžíce worchesterové omáčky po 1 lžičce pepře, sladkeé papriky,kari 2 lžičky soli 4 cibule 5 vajec Popis přípravy: Maso nakrajime na nudlicky,cibuli nakrajime na jemno.
Vsechny ingredience smichame dohromady a nechame odlezet v lednicce do druheho dne.
Smazime v livanecniku na oleji.
|
| Ingredience: 30 dkg vepřové kýty 1 lžička moučkového cukru 1 lžička soli 1 lžička worcestrové omáčky 1/2 lžičky kari koření 1 lžička magi 1 lžička sladké papriky 3 lžíce oleje 2 lžíce solamylu 2 žloutky 2 feferonky (nebo pálivá paprika) 2 větší cibule nakrájené na kolečka Popis přípravy: Maso nakrájíme na malé kostky, smícháme všechny ingredience i s masem dohromady a necháme nejlépe 24 hodin uležet v chladu. Smažíme na oleji. Podáváme s rýží nebo s hranolky.
|
| Ingredience: 150g vepřové kýty (králík) 1 lžička solamylu 1 lžíce studené vody 4 lžíce sojové omáčky 1 pórek 1 lžíce vegety speciál olej Popis přípravy: Maso nakrájíme na asi 2mm plátky a v misce promícháme se solamylem,1 lžící sojové omáčky a s vodou. Na pánvi rozpálime 2 lžíce oleje,vložíme maso,mícháme a oddělujeme plátky až maso zbělá,pak přidáme 2 lžíce oleje a osolený pórek.Po zvadnutí pórku přidáme vegetu a zbytek sojové omáčky. Příloha rýže
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|