|
|
| Ingredience: Těsto:
450g polohrubé mouky
150g práškového cukru
4 žloutky
250g rostliného tuku na pečení
1/2 prášku do pečiva.
Náplň:
1kg strouhaných sterilizovaných nebo čerstvých jablek
skořici
150g práškového cukru. Popis přípravy: Žloutky utřeme s cukrem,přidáme nastrouhaný tuk,mouku smíchanou s kypřícím práškem.Z těsta oddělíme třetinu a dáme do chladničky ztuhnout,aby se lépe strouhalo.Ostatní rukama roztlačíme na suchý plech.Těsto potřeme náplní,na ni dáme sníh ze čtyř bílků,navrch nastrouháme odložené těsto z chladničky a dáme péct.Na 180-200stupňů.Až těsto na povrchu zezlátne,vyndáme a pak už jen Dobrou chuť.
|
| Ingredience: Pro 6 lidí:
1kg vepř.bůčku(vykoštěný bez kůže)
1-1,5 lžička soli(mám radši Podravku)
pepř
3 jablka
asi 15 čerstvých švestek bez pecek
3 lžíce oleje
3dl masového vývaru
200g jogurtu(smetanového)
3 lžičky Solamylu Popis přípravy: Plát masa potřeme solí a pepřem,oloupaná,odjadřená jablka a švestky nakrájíme na drobno,položíme na maso a srolujeme-pevně omotáme nití a zavážeme.Na rozpáleném oleji roládu osmahneme a s cca 1dc vývaru necháme při nízké teplotě dusit doměkka.Postupně přiléváme zbylý vývar a poslední půlhodinu častěji podléváme vypečenou šťávou-dopékáme cca 10 minut v odkrytém pekáči.Poté maso vyjmeme a do výpeku vmícháme Jogurt a Solamyl,necháme vzkypět a dochutíme(Podravka,dle chuti).
Podáváme krájené na plátky,jako ideální příloha jsou brambory či bramborová kaše,kompot,červené zelí.
I za studena je maso výtečné s čerstvým chlebem a dá se i zamrazit na pozdější dobu.
Připraveno to celé máme asi za čtvrt hodiny apečené za další hodinu a půl.
|
| Ingredience: 150g polohrubé mouky 3 vejce 150g cukru 80g másla (Hery) 2 polévkové lžíce kakaa 1 kypřící prášek do pečiva 300g jablek nastrouhaných Popis přípravy: Vejce rozklepneme do šlehače,přidáme cukr,kakao,Heru a vše našleháme do husté pěny.Do toho zlehka vmícháme mouku ve které rozmícháme prášek do pečiva.Nakonec přidáme nastrouhaná jablka. Upečeme.Ozdobíme čokoládou.
|
Hraběnčin koláč - moučník |
| Ingredience: 400 g polohrubé mouky 150 g cukru moučka 200 g cukru krupice 200 g Hery 4 žloutky prášek do pečiva 1 kg jablek citrónová kůra z 1 citrónu skořice rozinky strouhané vlašské ořechy kakao Popis přípravy: Z polohrubé mouky, prášku do pečiva, moučkového cukru, Hery a žloutků vypracujeme těsto. 1/4 těsta odebereme a obarvíme ho v kakau. Toto těsto dáme do lednice na 1-2 hodiny. Jablka oloupeme, nakrájíme a zbavíme jadřinců. Poté je podlijeme vodou. Přidáme cukr, skořici, rozinky, nastrouhanou citrónovou kúru a vlašské ořechy. Zahříváme, mícháme a posléze rozmačkáme na kaši. Zbytek světlého těsta nastrouháme nahrubo na struhadle. Plech vymažeme máslem. Nastrouhané světlé těsto nasypeme na plech a zarovnáme. Poklademe vychlazenými jablky. Ušleháme hodně hustý sníh z bílků a do sněhu přidáme krupicový cukr. Rozetřeme jej na jablka a nastrouháme na ně zmrzlé hnědé těsto. Plech dáme do mírně vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme asi 35 minut.
|
| Ingredience: těsto:
30 dkg polohrubé mouky
30 dkg strouhaných jablek
25 dkg mletého cukru
3 celá vejce
1 prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
8 dkg oleje
poleva:
20 dkg mletého cukru
šťáva z 1/2 citrónu
studená voda Popis přípravy: těsto:
olej, vejce a cukr utřeme, pak přidáme mouku, kakao, jablka a prášek do pečiva. smícháme vše dohromady, dáme na vymaštěná pekáč nebo malý plech a pečeme v mírně teplé troubě (150°c) asi 20 minut. těsto zjistíme, že je hotové tehdy, když do něj zapíchneme špejli a nelepí se na ni těsto.
poleva:
nejdřív utřeme citrónovou šťávu s cukrem a potom podle hustoty přidáváme vodu.
těsto po upečení potřeme polevou, necháme vychladit a teplým nožem (abychom nepolámali polevu) nakrájíme.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|