|
|
| Ingredience: trocha oleje cibulka sladká paprika brambory hladká mouka majoránka točený salám nebo buřty voda Popis přípravy: Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli,zasypeme paprikou, necháme vzkypět a zalejeme hrníčkem vody.Přidáme další hrníček vody a nakrájené syrové brambory.necháme vařit.Podle libosti a požadovaného množství přidáme další vodu a zahustíme trochou hladké mouky(v posledním hrníčku.Nakrájíme na kostičky salám a vaříme dál.Podle vlastní chuti lze přidat další papriku nebo ochucovadlo pokrmů.Po změknutí brambor,přidáme majoránku.
| Autor:Ing.Klouček Jaromír |
|
| Ingredience: maso hovězí 2000 g olej stolní 100 g cibule 500 g rajský protlak 100 g paprika 50 g chilipulver. chili p 20 g mouka hladká 50 g sůl 30 g pepř černý 20 g česnek 50 g kmín 20 g žampiony 300 g kapie 500 g vývar z vepřových ko 2000 g Popis přípravy: Na tmavém cibulovém základu orestujeme hovězí maso nakrájené na kostky, přidáme papriku, znovu orestujeme, zalijeme vývarem, okořeníme a dusíme do měkka. Zahustíme jíškou, provaříme, vložíme žampiony a kapie. Servírujeme s knedlíky nebo rýží
|
| Ingredience: celá dršťka asi 4 kg
1,5 až 2kg cibule
paprika koření
papriky čerstvé
oloupaná rajčata
koření
vanička sádla Popis přípravy: Drštky očištěné nakrájené na kusy asi 10x10cm vaříme 2hodiny ve slané vodě s bobkovým listem. Po hodině vodu vyměníme. Pak dršťky nakrájíme na nudličky. Na zpěněnou zesklovatělou cibuli hodíme předvařené nakrájené dršťky a vaříme asi 4 hodiny až se ruka v páře lepí. Přidáme koření a podlijeme ještě vodou. Před koncem dáme rajčata a papriky na proužky. Dochutíme a je to. Poznámka: Příloha je chleba nebo houska a pivo.
|
| Ingredience: fazole cibule klobása.paprika mletá pepř sůl česnek kečup mouka Popis přípravy: Uvaříme fazole osmahneme cibuli,klobásu,pak zahustíme moukou přidáme papriku,pepř a sůl.vaříme asi 10 minut.po této době přidáme zcezené fazole předem uvařené.pokud jsou fazole studené necháme prohřát.pak přidáme kečup a česnek.podáváme s chlebem,bramborem nebo dle chuti.váhy neudávám protože neznám každý podle své chuti
|
| Ingredience: 4lžíce vepřového sádla 600g hovézího masa 500g cibule 1lžička soli 1/2lžičky pepře 2lžíce sladké papriky 1špetka česneku v prášku 1/2lžičky mletého kmínu 1/8l vývaru 2lžíce červeného vinného octa 1lžíce hladké mouky 3/8l kysané smetany
Popis přípravy: Rozpočet pro 4 osoby:
1.
Sádlo rozpalte v kastrolu se silným dnem.Maso nakrájené na větší kousky prudce osmahněte za stálého míchání.
2.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na hrubo,přidejte k masu a nechte 5minut osmahnout do světléhněda.Přidejte koření,vývar,ocet a snížte teplotu.Kastrol přiklopte pokličkou,maso duste do měkka,občas zamíchejte.
3.
Mouku s trochou smetany rozkvedlejte a zamíchejte do hotové omáčky.
4.
Guláš dochuťte,před servírováním polejte hustou smetanou.
DOBROU CHUŤ
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|