|
|
Výpis kategorie: Zapečené pokrmy |
| Ingredience: kuře olej 2 velké cibule sůl pepř 4 rajčata 3 lžíce worchestrové omáčky 3 lžíce maggi 5 lžic kečupu Popis přípravy: Pekáč polijeme olejem (více), dno posypeme nakrájenou cibulí na kterou poskládáme osolené a opepřené rozporcované kuře. Maso obložíme na čtvrtky pokrájenými rajčaty, zakapeme worchesterem, maggi a kečupem. Pečeme nejprve 45 minut přikryté, a pak dopečeme odkryté asi 15 minut.
|
| Ingredience: Listkove testo hovezi sekana cibule olej kecup sul pepr zampiony vajicko mleta paprika mouka Popis přípravy: Kulatou,nebo ctveratou formu (vysokou asi 4cm)vymazeme olejem,vylozime vyvalenym asi na 5mm silnym listkovym testem.
Na panvi osmazime cibulku nakrajenou na drobno,pridame sekane hovezi maso (asi 2/3 obsahu formy),mletou cervenou papriku,dle chuti osolime,opeprime a take pridame na platky nakrajene zampiony.Podlejeme trochou vody a dusime asi 20 minut,pak pridame asi dve polevkove lzice kecupu a zahustime moukou na hustou kasi.Smesi s panve naplnime formu vylozenou testem,a prikryjeme platem testa ve tvaru formy.Kraje slepime a pred slepenim potreme vajickem,aby se pekne spojily.Horni dil testa propichneme na dvou az trech mistech a potreme vajickem.Peceme v troube pri 190 st.asi 20 minut,zalezi to na velikosti formy.Pie je upecena az je testo barvy zlatave.Jako prilohu podavame salat.Dobrou chut
|
| Ingredience: 1 bažant 1 sýr hermelín 2 větší hrušky 80 g másla brusinky 1 lžička koňaku pepř sůl Popis přípravy: Hermelín nakrájíme na plátky, které obalíme v hrubě tlučeném pepři. Takto upravený sýr vložíme do očištěného bažanta. Bažanta opečeme ze všech stran na másle. Osolíme, podlijeme a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Když maso začíná měknout, přidáme oloupané, jadřinců zbavené a na půlky nakrájené hrušky. Když je maso měkké přidáme do šťávy pár kapek koňaku. Na talíři obložíme naporcovaného bažanta brusinkami. Podáváme s brambory.
|
Bramborák houbový zapečený. |
| Ingredience: 300-400 g čerstvých hub 1 lžíce sádla nebo oleje sůl kmín 700 g brambor 3 vejce 5 lžíc polohrubé mouky mléko podle potřeby 4 stroužky česneku majoránka tuk na vymazání pekáče. Popis přípravy: Očištěné houby nakrájíme na plátky a na rozehřátém tuku krátce osmahneme v kastrůlku, osolíme, ochutíme drceným kmínem a dusíme, až se všechna tekutina vydusí. Mezitím nastrouháme do mísy syrové oloupané brambory, slijeme vodu, přidáme vejce, mouku, osolíme a podle potřeby zředíme mlékem. Do těsta vmícháme podušené vychladlé houby, lisovaný česnek a hrst majoránky. Vlejeme do vymaštěného pekáče a v troubě zapečeme do zlatova a do křupava.
|
| Ingredience: Pro 6 lidí:
1kg vepř.bůčku(vykoštěný bez kůže)
1-1,5 lžička soli(mám radši Podravku)
pepř
3 jablka
asi 15 čerstvých švestek bez pecek
3 lžíce oleje
3dl masového vývaru
200g jogurtu(smetanového)
3 lžičky Solamylu Popis přípravy: Plát masa potřeme solí a pepřem,oloupaná,odjadřená jablka a švestky nakrájíme na drobno,položíme na maso a srolujeme-pevně omotáme nití a zavážeme.Na rozpáleném oleji roládu osmahneme a s cca 1dc vývaru necháme při nízké teplotě dusit doměkka.Postupně přiléváme zbylý vývar a poslední půlhodinu častěji podléváme vypečenou šťávou-dopékáme cca 10 minut v odkrytém pekáči.Poté maso vyjmeme a do výpeku vmícháme Jogurt a Solamyl,necháme vzkypět a dochutíme(Podravka,dle chuti).
Podáváme krájené na plátky,jako ideální příloha jsou brambory či bramborová kaše,kompot,červené zelí.
I za studena je maso výtečné s čerstvým chlebem a dá se i zamrazit na pozdější dobu.
Připraveno to celé máme asi za čtvrt hodiny apečené za další hodinu a půl.
|
Další nalezené recepty:
Další stránky: 1 2 3 4 5 6
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|