|
|
Výpis kategorie: Saláty se zakysanou smetanou |
Čočkový salát s kysanou smetanou |
| Ingredience: čočka 250 g
cibule 1 ks
smetana zakysaná 250 ml
pažitka
ocet
sůl
Popis přípravy: Přebranou čočku několikrát propláchneme, zalijeme studenou
vodou a necháme nejméně 2 hodiny bobtnat. Potom čočku uvaříme
doměkka, slijeme, přidáme drobně pokrájenou cibuli, pažitku, ocet,
sůl a lehce promícháme se zakysanou smetanou. Salát necháme
aspoň chvíli schladit v chladničce. Při podávání jednotlivé porce
sypeme čerstvou nakrájenou pažitkou nebo posekanými čočkovými
klíčky.
|
Fazolky s kysanou smetanou |
| Ingredience: fazolky 400 g
smetana zakysaná 200 ml
citron 1 ks
petržel zelená
sůl
pepř bílý
Popis přípravy: Fazolky očistíme, nakrájíme, nasypeme do vařící osolené vody a
povaříme. Měkké fazolky slijeme a necháme okapat. Vložíme do
salátové mísy a zalijeme zálivkou ze zakysané smetany prošlehané
s citronovou šťávou, solí a pepřem. Nakonec do salátu vmícháme
drobně nakrájenou petrželku. Podáváme vychlazené.
|
| Ingredience: 1/2 celeru 2 velká nakyslá jablka 1 lžíce citronové šťávy 6 jader vlašských ořechů 70g nesířených hrozinek 175 g zakysaného smetanového mléka 1 lžičku bylinkové soli Popis přípravy: 1.Půlku celeru oloupáme,nakrájíme na drobné špalíčky nebo jej nastrouháme
2. Jablka rozčtvrtíme,odstraníme jádřince a dužninu nahrubo nastrouháme. Celer a jablka smícháme a všechno pokapeme citronovou šťávou.
3. Vlašské ořechy nahrubo nassekáme a spolčeně s rozinkami přidáme ke směsi celeru a jablek
4. Nakonec přilijeme kysané smetanové mléko,všechno okořením bylinkovou solí a dobře promícháme.(1 230 kJ)
Dobrou Chuť!
|
Kedlubnový salát s paprikami |
| Ingredience: kedluben 300 g
paprika 2 ks
smetana zakysaná 150 ml
citron
sůl
Popis přípravy: Kedlubny oloupeme, nastrouháme na hrubé nudle, promícháme s
pokrájenými paprikami (1 červená a 1 zelená), kysanou smetanou,
osolíme a podle chuti okyselíme. Několik nudliček papriky si
ponecháme na ozdobu jednotlivých porcí. Salát je dosti sytý a hodí
se k podávání v poledních hodinách, nikoliv k večeři.
|
Mrkev s křenem a kysanou smetanou |
| Ingredience: mrkev 400 g
křen 2 lžíce
smetana zakysaná 150 g
citron 1 ks
sůl
petržel zelená
Popis přípravy: Oškrábanou mrkev a křen nastrouháme na jemné nudličky,
smetanu smícháme s křenem a citronovou šťávou, osolíme,
nalijeme na mrkev a promícháme. Část citronu pokrájíme na plátky
a použijeme spolu s petrželkou na ozdobu jednotlivých porcí.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|