|
|
| Ingredience: voda máslo hladká mouka Popis přípravy: Nejdříve si nalejeme trochu vody do pánvičky přidáme máslo a hladkou mouku a vaříme tak dlouho dokud to nezhoustne (můžeme také přidat sýr a máme skvělou sýrovou omáčku
|
| Ingredience: 5 dl mléky 2 lžíce másla 2 lžíce hladké mouky 1 cibule 8 kuliček černého pepře 2 bobkové listy špetka nastrouhaného muškátového oříšku mletý pepř sůl Popis přípravy: Do mléka přidáme celý pepř,bobkové listy a na plátky nakrájenou cibuli, přivedeme k mírnému varu a za stálého míchání vaříme 10min. Poté necháme mléko skoro vychladnout a přecedíme. Na středním ohni rozpustíme máslo, zasypeme ho moukou a mícháme asi 1-2 min., až vznikne světlá jíška. Tu zalijeme "aromatizovaným mlékem " a rozmícháme ( žmolky mixérem ).Bešamel vaříme za stálého míchání 10 min. dokud nezhoustne ,dochutíme pepřem, solí a muškátovým oříškem. Pro změnu můžeme přidat nasekanou petrželku, nebo strouhaný sýr .
|
| Ingredience: Olej
3lyž. múky
mlieko
smotana na varenie
4 strúžkov cesnaku
muškátový orech
brokolica
soľ
syr na strúhanie. Popis přípravy: Brokolicu uvaríme a nakrájame na malé kúsky. Z oleja a múky spravíme záprašku a do nej vlejeme mlieko, smotanu, pretlačený cesnak a brokolicu. Všetko prevaríme a dochutíme muškátovým orechom, sol podľa chuti. Podávame s cestovinou a strúhaným syrom...
|
| Ingredience: sušené švestky
oloupané mandle
lístkové oříšky
vlašské ořechy
15dkg červené víno (1dc)
vývar z králíka
perník na strouhání
celer
petržel
mrkev
lžíci másla
sůl
maso divočina nebo králík. Popis přípravy: Zeleninu nastrouháme orestujeme na másle pak přidáme švesky,oříšky,ořechy,mandle zalijeme asi 1/2L vývarem z králíka. Zachutíme vínem Zahustíme strouhaným perníkem. Maso se podává dušené. Příloha houskové knedlíky
|
| Ingredience: maso hovězí 2000 g
olej stolní 100 g
cibule 500 g
rajský protlak 100 g
paprika 50 g
chilipulver, chili p 20 g
mouka hladká 50 g
sůl 30 g
pepř černý 20 g
česnek 50 g
kmín 20 g
žampiony 300 g
kapie 500 g
vývar z vepřových ko 2000 g
Popis přípravy: Na tmavém cibulovém základu orestujeme hovězí maso nakrájené
na kostky, přidáme papriku, znovu orestujeme, zalijeme vývarem,
okořeníme a dusíme do měkka. Zahustíme jíškou, provaříme,
vložíme žampiony a kapie. Servírujeme s knedlíky nebo rýží.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|