|
|
| Ingredience: olej
maso hovězí 1 kg
pepř mletý
chilipulver, chili powder 1 lžíce
cibule 3 ks
paprika zelená velká 1 ks
česnek 3 stroužek
sůl
tortillas 12 ks
Popis přípravy: Ze svíčkové nakrájíme plátky jako na bifteky (asi 2 cm silné), v
míse promícháme olej s chilipulverem (pod tímto názvem se v
dozičkách prodává směs mleté aromatické mexické chile papričky
guajillo s glutamanem a sušeným česnekm, podobná je směs
cajun), přidáme bifteky, dobře promícháme a necháme minimálně 2
hodiny, nejlépe přes noc zaležet. Nemáme-li chilipulver, použijeme
chile papriku pálivou mletou, přidáme trochu dobromysli a drceného
kmínu, prolisujeme jeden stroužek česneku a utřeme.
Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na plátky, česnek
rozdrtíme, očištěnou papriku nakrájíme na proužky.
V pánvi rozpálíme trochu oleje a bifteky postupně po obou
stranách opečeme. Opečené dáváme na prkénko, kde je nakrájíme
na proužky silné 2 cm. Pak do pánve přidáme olej, rozpálíme a
přidáme papriky a cibuli a osmažíme až papriky měknou a cibule se
chystá zlatovět. Přidáme česnek, trochu za stálého míchání
osmažíme, teprve teď osolíme, přidáme nakrájené maso a všechnu
šťávu, kterou na prkénko vypustilo, znovu opečeme, dochutíme a
podáváme s torillami (tortilly se občas dostanou opečené a
dehydratované buď samotné, nebo jako součást mexických
"Tacos" v krabici).
|
| Ingredience: špek 150 g
cibule 1 ks
fazole červené v konzervě 3 -
sýr sirenje 200 g
Popis přípravy: V hlubší pánvi vysmahneme špek nakrájený na kostičky a na něm
osmažíme hrubě sekanou cibuli dosklovata. Přidáme fazole s
veškerou tekutinou a na prudkém ohni osmažujeme, až se nám
začnou lepit. Odstavíme, a šťouchátkem na brambory nebo
odpěňovačkou je rozmačkáme. Dáme zpět na oheň a na mírném
ohni je za neustálého míchání přivedeme do stadia, kdy se začínají
vysušovat. Teprve tehdy je dáme na vyhřáté talíře a ozdobíme
rozmělněným sýrem.
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|