|
|
| Ingredience: olej
2 sáčky rýže
250 g vepřového masa (může být i více)
koření
ostrý kečup
sklenici leča
malá cibule
sýr tvrdý
okurky Popis přípravy: 1.necháme vařit rýži 2.jemně osmahneme maso na cibulce 3.na mírném ohni necháme trošku podusit až pustí trošku štávy a maso změkne 4.přidáme lečo a 2 lžíce kečupu 5.potom přidáme uvařenou řýži mezi sebou promícháme 6. a mužem podávat s nastrouhaným sýrem a okurkem
|
| Ingredience: bůček r.protlak cibule hrášek rýže č.paprika eidam. Popis přípravy: Bůček na hrubo rozemlít
Cibuli zapěnít a bůček na cibuli podusit
přidat r.protlak,papriku,hrášek,dochutit dle vkusu.
Rýži udusit a promíchat s bůčkem,nechat odpočinout v troubě.Podávat s eidamem a s různými saláty.
Dobrou chuť.
|
Rolky z hovězího masa s mrkví a meruňkovou rýží |
| Ingredience: 250 g mrkve
2 cibule
1 lžíce másla
1/2 l slepičího vývaru
100 g sušených meruňěk
150 g dlouhozrnné rýže
400 g mletého hovězího masa
lžička soli
1/4 lžičky cukru
1/4 lžičky pepře
1/2 lžičky kari
vejce
2 lžíce oleje Popis přípravy: Očištěnou mrkev a cibuli nakrájejte na kostičky, poduste na másle do sklovita a podlijte 4 lžícemi vývaru a duste 10 minut. Zbývající vývar uveďte k varu. Meruňky pokrájejte nadrobno, spolu s rýží vsypte do vývaru a na mírném ohni vařte. Mleté hovězí maso propracujte s kořením, vejcem a zeleninou. Mokrýma rukama utvořte rolky velké jako palec. Na rozpáleném oleji rolky opečte ze všech stran dozlatova. Rolky připravte na talířích k podávání. Výpek svařte s trochou vody a šťávou rolky přelijte. rýžy ochuťte a podávejte.
|
Roštěnky se zeleninou a kari rýže |
| Ingredience: 600 g hovězího roštěnce 3 cibule 200 ml vývaru 3 barevné papriky 2 rajčata sůl pepř tymián kari bobkový list hřebíček kečup olej 200 g rýže worchester-lžíce sojová omáčka-lžíce Popis přípravy: Roštěnky naklepeme,osolíme,opepříme a na horkém sádle orestujeme,Ve výpeku necháme zesklovatět cibuli a přidáme nakrájené papriky,rajčata,koření,kečup,podlijeme vývarem a podusíme.Omáčku vlijeme na roštěnky a dáme do trouby.Rýži uvaříme do měkka s hřebíčkem.Orestujeme cibulku,přidáme kari a nakonec vmícháme rýži.
|
| Ingredience: Rýže cibule sůl hřebíček rostliný olej Popis přípravy: Rýži propláchneme a vybereme případné nečistoty. Na pekáč dáme trochu oleje a rýži na něm orestujeme do sklovata. Poté přidáme vodu , zde je nutno dodržet poměr vody ku rýži a to je 1,5 dílu vody na 1 díl rýže. (Pokud nedodržíme tento poměr , bude rýže buď rozvařená , nebo nedovařená). Poté podle chuti přisolíme , můžeme též přidat kari koření , tím docílíme žlutého zbarvení a specifické vůně rýže. Přidáme na půl rozkrojenou cibuly s napíchaným hřebíčkem. Přiklopíme pekáč a dáme do rozehřáté trouby. Dusíme při teplotě 200 stupňů asi 20 minut. Po této době rýži zkontrolujeme a ubereme teplotu na 150 stupňů. Dále dusíme dokud se nám z pekáče neodpaří zbytek vody. Takto připravená rýže se nelepí , není rozvařená ani tvrdá a drží tvar. Podává se jako příloha k různým pokrmům.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|