|
|
| Ingredience: špek 150 g
cibule 1 ks
fazole červené v konzervě 3 -
sýr sirenje 200 g
Popis přípravy: V hlubší pánvi vysmahneme špek nakrájený na kostičky a na něm
osmažíme hrubě sekanou cibuli dosklovata. Přidáme fazole s
veškerou tekutinou a na prudkém ohni osmažujeme, až se nám
začnou lepit. Odstavíme, a šťouchátkem na brambory nebo
odpěňovačkou je rozmačkáme. Dáme zpět na oheň a na mírném
ohni je za neustálého míchání přivedeme do stadia, kdy se začínají
vysušovat. Teprve tehdy je dáme na vyhřáté talíře a ozdobíme
rozmělněným sýrem.
|
Jablkový závin z taženého těsta |
| Ingredience: mouka hladká 220 g
voda 80 g
ocet 15 g
sůl 5 g
Variace I.
jablka 1300 g
ořechy vlašské 100 g
skořice mletá 10 g
strouhanka 120 g
cukr vanilinový 30 g
rozinky 50 g
máslo 100 g
rum tuzemský 50 g
Variace II.
mák 100 g
jablka 1300 g
skořice mletá 10 g
strouhanka 120 g
máslo 100 g
rozinky 50 g
rum tuzemský 50 g
cukr moučka 50 g
smetana 100 g
Popis přípravy: Těsto je vhodné připravit několik hodin dopředu nebo i den
dopředu.
Jablkový závin připravíme obvyklým způsobem.Pracujeme
opatrně, neboť těsto je slabé a mohlo by se protrhnout.
|
| Ingredience: 2 vepřové kotlety (silnější) 1 menší celer 2 vejce 2 lžíce strouhanky špetka muškátového květu petrželová nať sůl pepř dle chuti lžíce sádla na opečení Popis přípravy: Kotlety proříznout(vytvořit kapsu),naklepat,osolit,opepřit(i uvnitř)a nechat odležet. Celer nastrouhat na hrubo,přidat strouhanku,vejce,muškátový květ a na jemno nasekanou petrželku.Promíchat a směsí naplnit kotlety.Kotlety uzavřít(zašít či pomocí jehly).Na sádle kotlety opéci po obou stranách(cca 4 min.každá strana). Přendat do zapékací misky i s výpekem,přidat 2-3dcl vody a přiklopené péci v troubě při 170-180°c cca 1 hodinu. Vhodná příloha:Jakkoliv upravené brambory,nebo zeleninový salát. DOBROU CHUŤ!
|
| Ingredience: 250g listového těsta 250g hlávkového zelí 100g žampiónů 150g mletého hovězího masa 150g mletého vepřového masa 50g másla 4 vejce 2 cibule 1 pórek šalvěj sůl mletý bílý pepř. Popis přípravy: Cibuli, pórek, zelí a žampiony pokrájíme na jemno. Na másle orestujeme cibuli, mleté maso, pórek, spařené zelí a žampiony. Restujeme asi 10 minut. Listové těsto rozválíme na plát, do vychladlé směsi vmícháme vejce a směs dáme na těsto. Zabalíme, potřeme žloutkem a pečeme asi 40 minut.
|
| Ingredience: olej
cibule 1 ks
česnek 8 stroužek
mandle 3 -
rajský protlak 200 ml
sůl
kmín drcený 1 lžička
dobromysl-oregano
chile parika pálivá mletá
chilipulver, chili powder
voda
Popis přípravy: V mixeru rozmixujeme sekanou cibuli a 3 stroužky česneku s
třetinou protlaku a lžičkou vody, v litinové pánvi rozpálíme olej až
se z něj kouří a přidáme obsah mixeru a za rychlého míchání
osmažíme asi 3 minuty. Přidáme zbytek protlaku a vodu až na
konsistenci hustší omáčky, sůl, kmín, dobromysl, pálivou chile
papričku, zbylé stroužky česneku nakrájené podélně na proužky a
mandle podélně nasekané. Povaříme, přidáme asi lžičku
aromatického chili powder a podáváme na stůl v misce, horké nebo
studené, jako nepostradatelnou součást mexického stolování.
Vynecháme-li hrubé součásti (kousky mandlí a česneku), získáme
základní omáčku pro přípravu Enchiladas.
|
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|