|
|
| Ingredience: Vepřové maso(krkovice) solamyl podravka cibule žampiony červené nakládané fazole feferonky anglická slanina pepř. Popis přípravy: Maso,část slaniny,část žampionů a cibuli napícháme na jehlu,okořeníme a na pánvi opečeme,přikryjeme poklicí a pak asi 7-10 minut podusíme.Potom jehlu vyndáme,na tuk co je v pánvici dáme zbytek nakrájené slaniny,žampiónů a jednu feferonku.Orestujeme,přidáme fazole i s nálevem,to vše znovu orestujeme,dochutíme a na to položíme ty opečené špízy.Přikrejeme poklicí a opět asi 5-10 minut podusíme.Během dušení špízy obracíme.Na talíři špíz přelejeme omáčkou a podáváme s rýží nebo americkými bramborami.
|
| Ingredience: fazole bílé suché 250 g
sádlo 40 g
cibule
mouka hladká 20 g
mléko 2 dcl
paprika mletá sladká
vývar hovězí
sůl
Popis přípravy: Přebrané fazole propláchneme několikrát ve vodě, zalijeme
studenou vodou a necháme tři hodiny bobtnat. Pak je vtéže vodě
(nejlépe v tlakovém hrnci asi 30 minut) uvaříme doměkka. Drobně
pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, zasypeme moukou, osmažíme,
vmícháme mletou papriku a po zpěnění zalijeme vlažným vývarem i
vývarem z fazolí. Rozšleháme, chvilku povaříme, přilijeme smetanu
(mléko), osolíme a dobře provaříme (nejméně 20 minut). Přidáme
ocezené fazole, přisolíme a ještě krátce povaříme.
|
| Ingredience: 2 šálky fazolí
středně velký celer
sůl
2 mrkve
2 cibule
1/2 šálku oleje Popis přípravy: Fazole namočíme nejlépe na noc.Nabobtnalé vaříme bez soli.Jakmile
začnou měknout osolíme je,přidáme na větší kostky nakrájenou cibuli , mrkev,celer
a olej.Po dovaření je musí vázat přiměřeně hustá omáčka.
|
| Ingredience: 3 druhy fazolí (od každého druhu cca 1/2 3dl hrníčku) 4 bobkové listy cca 5 větších brambor 3 stroužky česneku 1/2 litr mléka 2 masoxy 1 malá mrkev 4 lžíce polohrubé mouky špetka tymiánu Vegeta sůl cca 3 – 4 lžíce octa Popis přípravy: Den předem namočíme fazole. Do hrnce vlijeme cca 2,5 l horké vody, vhodíme fazole a bobkové listy a dáme vařit. Přidáme masox, česnek, nastrouhanou mrkev, tymián a sůl. Těsně před uvařením fazolí vhodíme na kostičky nakrájené brambory a vlijeme mléko s rozmíchanou moukou (já používám šlehač na šlehačku). Vaříme do změknutí brambor a dochutíme Vegetou nebo polévkovým kořením. Odstavíme a podle chuti přidáme ocet. Obzvláště dobré chuti docílíme, pokud do každého talíře vložíme půl osmaženého libereckého párku (párek podélně rozpůlíme a lehce příčně nařežeme slupku, abychom mohli lžící lépe odkrajovat). Poměr veškerých ingrediencí můžeme samozřejmě podle chuti různě měnit. Přeji vám dobrou chuť.
|
Fazole zapečená s bílým jogurtem |
| Ingredience: Fazole mletá paprika bílý jogurt česnek sůl tuk. Popis přípravy: Fazole uvaříme do měkka. Na rozpuštěný tuk dáme lžičku mleté papriky a uvařenou fazolu. Znovu krátce podusíme. Bílý jogurt ochutíme rozetřeným česnekem se solí. Zalejeme tím fazole, zamícháme a krátce v troubě zapečeme. Podáváme s chlebem
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|