|
|
Výpis kategorie: Vnitřnosti |
| Ingredience: celá dršťka asi 4 kg
1,5 až 2kg cibule
paprika koření
papriky čerstvé
oloupaná rajčata
koření
vanička sádla Popis přípravy: Drštky očištěné nakrájené na kusy asi 10x10cm vaříme 2hodiny ve slané vodě s bobkovým listem. Po hodině vodu vyměníme. Pak dršťky nakrájíme na nudličky. Na zpěněnou zesklovatělou cibuli hodíme předvařené nakrájené dršťky a vaříme asi 4 hodiny až se ruka v páře lepí. Přidáme koření a podlijeme ještě vodou. Před koncem dáme rajčata a papriky na proužky. Dochutíme a je to. Poznámka: Příloha je chleba nebo houska a pivo.
|
| Ingredience: Kuřecí játra 1/4 kg mražená Kuřecí srdíčka 1/4 kg mražená velká cibule sádlo na osmažení cibulky mouka na zahuštění kelímek smetany brambory (mohou být i knedlíky) špetka pepře a vegety sůl až před podáváním Popis přípravy: V menším Papiňáku osmažíme na sádle cibulku do zlatova, vložíme rozmražená opraná jatérka a srdíčka, po krátkém oprančení vlejeme ve vodě rozšlehanou hladkou mouku, přidáme podle chuti koření a v uzavřeném papiňáku asi 45 min dusíme do měkka. Těsně před podáváním vmícháme smetanu a podle chuti osolíme. V průběhu dušení uvaříme brambory. Vše netrvá ani hodinu, je to rychlý a levný pokrm. Dobrou chuť.
|
Haše z kořínků neb plíčků. |
| Ingredience: Plíčky
srdce
cibule
celer
žemle
máslo Popis přípravy: Pličky a srdce se ve studené vodě očistí a dají do
velkého hrnce vařit (aby neutekly), přidá se sůl, 1
velká cibule rozkrájená a celer. Když jsou na polo
vařeny, vyndají se k vychlazení a drobně rozsekají;
na rendlíku se usmaží drobounce krájená cibulka do
žlutá, přidá se trochu citronové kůry, paprika a seka-
nina, podlije se odvarem a nechá do měkká dusit, až
jsou zcela měkká. Žemle strouhaná se na kousku má-
sla do žluta usmaží, s odvarem trochu povaří do husta
a přidá se k sekanině. Vše ještě chvíli se musí pova-
řiti na mírném ohni. Ku skopovému kořínku jest při-
dati 1/4 kg. tučného vepřového masa (lalok), k telecí-
rau toho není potřeba. Dva skopové kořínky se rovnají
1 telecímu co do množství i ceny. Brambory neb pla-
cky se k haše hodí.
|
| Ingredience: 500g drůbežích játer
3 velké cibule
2 paličky česneku
lžíci sádla nebo trochu oleje
2 lžičky papriky
lžička soli. Popis přípravy: Oprané játra osmahnem na rozehřátém tuku.Vyndáme na talíř. Do výpeku nasypeme, nahrubo pokrájenou cibuli nahrubo posekaný česnek. Podlijeme teplou vodou a dusíme do zmněknutí,přidáme sůl a papriku,kterou se udusená zelenina zahustí.Do hotové zeleniny vrátíme játra na prohřátí.Podáváme s chlebem a okurkem.
|
| Ingredience: 500g vepřových jater sůl pepř 50g másla 4 jablka citrónová šťáva 2dl bílého vína. Popis přípravy: Játra nakrájíme na tenké a malé plátky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na másle. Jablka oloupeme, nakrájíme na plátky, zakapeme citrónovou šťávou, zalijeme vínem a krátce podusíme. Na čtverce alobalu položíme porce jater, na ně navršíme jablka, přelijeme šťávou z jater a zabalíme. Balíčky rozložíme na plech a zapečeme v dobře vyhřáté troubě.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|