|
|
| Ingredience: 150g Krutí prsní sval sůl pepř plátek šunky sýr eidam čerstvé žampiony porek bílé víno olej. Popis přípravy: Krůtí prsní sval rozkrojíme joko knihu,naklepeme osolíme a opepříme.Na tento naklepaný plátek masa pokládámé plátek šunky a sýra.Dále přiložíme pokrájené žampiony s porkem a přeložíme do tvaru kapsy,kterou spojíme jehličkami.Opékáme na rozpáleném omastku jemně do zlatova.Olej slejeme maso zalijeme připraveným bílím vínem a podusíme.Před podáváním vyjmeme jehličky z masa.Kapsu rozkrojíme podélně ozdobíme a podáváme jemně přelité zbytkem vína.
|
| Ingredience: 450 g krůtích prsou 200 g drůbežích jater 200 g slaniny 160 g žampiónů 1/2 citrónu 1 hlávkový salát sůl pepř olej Popis přípravy: Drůbeží játra dukladně očistíme a spolu s krůtím masem, žampióny a slaninou nakrájíme na stejné kousky. Žampióny očistíme, omyjeme a pokapeme citrónovou šťávou. Na špízové jehly nebo na špejle napichujeme střídavě žampióny, krůtí prsa, slaninu a drůbeží játra. Grilujeme deset minut a průběžně otáčíme. Osolíme a opeříme až po dokončení. Podáváme s pečenými bramborami nebo chlebem.
|
| Ingredience: 1x velký brambor 1x vejce 2x plátek slaniny 1/2 cibule sůl olej zelenina na přílohu, dle libosti Popis přípravy: Oškrábeme brambor a nakrájíme na 3mm silné plátky, osmažíme na oleji do zlatova z jedné strany, pak otočíme plátky a na ně pokládáme z cibule nakrájené kroužky, přeložíme slaninou a pochvilce smažení přelejeme vejcem. Kořeníme dle libosti. Podáváme ihned se zeleninovou přílohou.
|
| Ingredience: olej
maso hovězí 1 kg
pepř mletý
chilipulver, chili powder 1 lžíce
cibule 3 ks
paprika zelená velká 1 ks
česnek 3 stroužek
sůl
tortillas 12 ks
Popis přípravy: Ze svíčkové nakrájíme plátky jako na bifteky (asi 2 cm silné), v
míse promícháme olej s chilipulverem (pod tímto názvem se v
dozičkách prodává směs mleté aromatické mexické chile papričky
guajillo s glutamanem a sušeným česnekm, podobná je směs
cajun), přidáme bifteky, dobře promícháme a necháme minimálně 2
hodiny, nejlépe přes noc zaležet. Nemáme-li chilipulver, použijeme
chile papriku pálivou mletou, přidáme trochu dobromysli a drceného
kmínu, prolisujeme jeden stroužek česneku a utřeme.
Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na plátky, česnek
rozdrtíme, očištěnou papriku nakrájíme na proužky.
V pánvi rozpálíme trochu oleje a bifteky postupně po obou
stranách opečeme. Opečené dáváme na prkénko, kde je nakrájíme
na proužky silné 2 cm. Pak do pánve přidáme olej, rozpálíme a
přidáme papriky a cibuli a osmažíme až papriky měknou a cibule se
chystá zlatovět. Přidáme česnek, trochu za stálého míchání
osmažíme, teprve teď osolíme, přidáme nakrájené maso a všechnu
šťávu, kterou na prkénko vypustilo, znovu opečeme, dochutíme a
podáváme s torillami (tortilly se občas dostanou opečené a
dehydratované buď samotné, nebo jako součást mexických
"Tacos" v krabici).
|
| Ingredience: 1-2 kúsky mrazeného filé kukuricu hrášok cibuľu olej 1 vajíčko soľ čierne korenie paprika Popis přípravy: Na oleji opečieme na miernom ohni na drobné kúsky pokrájané filé. Ak je dostatočne uvarené pridáme kukuricu, hrášok, cibuľu, osolíme, okoreníme a pridáme červenú papriku. Toto všetko spolu opražíme na prudkom ohni, ale tak aby nám filé neprihorelo. Podávame s varenými zemiakmi v šupke a vajíčkom na mäkko, ktoré pokrájame na kolieska.
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|