|
|
Výpis kategorie: Maso hovězí |
| Ingredience: Listkove testo hovezi sekana cibule olej kecup sul pepr zampiony vajicko mleta paprika mouka Popis přípravy: Kulatou,nebo ctveratou formu (vysokou asi 4cm)vymazeme olejem,vylozime vyvalenym asi na 5mm silnym listkovym testem.
Na panvi osmazime cibulku nakrajenou na drobno,pridame sekane hovezi maso (asi 2/3 obsahu formy),mletou cervenou papriku,dle chuti osolime,opeprime a take pridame na platky nakrajene zampiony.Podlejeme trochou vody a dusime asi 20 minut,pak pridame asi dve polevkove lzice kecupu a zahustime moukou na hustou kasi.Smesi s panve naplnime formu vylozenou testem,a prikryjeme platem testa ve tvaru formy.Kraje slepime a pred slepenim potreme vajickem,aby se pekne spojily.Horni dil testa propichneme na dvou az trech mistech a potreme vajickem.Peceme v troube pri 190 st.asi 20 minut,zalezi to na velikosti formy.Pie je upecena az je testo barvy zlatave.Jako prilohu podavame salat.Dobrou chut
|
| Ingredience: 200 g hráškových lusků
olej
400 g hovězího masa
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1 malá hlávka květáku
0,5l vývaru
2 lžíce solamylu
3 lžíce sojové omáčky
4 lžíce studené vody Popis přípravy: Hrášek spaříme a slejeme vodu. Maso nakrájíme na tenké plátky, cibule nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí, květák rozebereme na malé růžičky. Maso opečme do hněda zprudka na pánvi a vytáhneme ho z pánve. Na pánev dáme trochu oleje, cibulku a restujeme, dokud nebude cibulka měkká. Potom přidáme česnek, květák, chvíli opékáme a pak zalejeme vývarem. Květák musíme za stáleho míchání zpracovat do měkka. Až květák změkne, tak přidáme opečené maso a hrášek. Studenou vodu, škrob, sojovou omáčku smícháme a vlijeme do pánve. Vaříme, dokud šťáva nezhoustne. Podáváme s rýží.
|
| Ingredience: maso hovězí 2000 g olej stolní 100 g cibule 500 g rajský protlak 100 g paprika 50 g chilipulver. chili p 20 g mouka hladká 50 g sůl 30 g pepř černý 20 g česnek 50 g kmín 20 g žampiony 300 g kapie 500 g vývar z vepřových ko 2000 g Popis přípravy: Na tmavém cibulovém základu orestujeme hovězí maso nakrájené na kostky, přidáme papriku, znovu orestujeme, zalijeme vývarem, okořeníme a dusíme do měkka. Zahustíme jíškou, provaříme, vložíme žampiony a kapie. Servírujeme s knedlíky nebo rýží
|
| Ingredience: maso hovězí 2000 g
olej stolní 100 g
cibule 500 g
rajský protlak 100 g
paprika 50 g
chilipulver, chili p 20 g
mouka hladká 50 g
sůl 30 g
pepř černý 20 g
česnek 50 g
kmín 20 g
žampiony 300 g
kapie 500 g
vývar z vepřových ko 2000 g
Popis přípravy: Na tmavém cibulovém základu orestujeme hovězí maso nakrájené
na kostky, přidáme papriku, znovu orestujeme, zalijeme vývarem,
okořeníme a dusíme do měkka. Zahustíme jíškou, provaříme,
vložíme žampiony a kapie. Servírujeme s knedlíky nebo rýží.
|
| Ingredience: olej
maso hovězí 1 kg
pepř mletý
chilipulver, chili powder 1 lžíce
cibule 3 ks
paprika zelená velká 1 ks
česnek 3 stroužek
sůl
tortillas 12 ks
Popis přípravy: Ze svíčkové nakrájíme plátky jako na bifteky (asi 2 cm silné), v
míse promícháme olej s chilipulverem (pod tímto názvem se v
dozičkách prodává směs mleté aromatické mexické chile papričky
guajillo s glutamanem a sušeným česnekm, podobná je směs
cajun), přidáme bifteky, dobře promícháme a necháme minimálně 2
hodiny, nejlépe přes noc zaležet. Nemáme-li chilipulver, použijeme
chile papriku pálivou mletou, přidáme trochu dobromysli a drceného
kmínu, prolisujeme jeden stroužek česneku a utřeme.
Oloupeme cibuli a česnek, cibuli nakrájíme na plátky, česnek
rozdrtíme, očištěnou papriku nakrájíme na proužky.
V pánvi rozpálíme trochu oleje a bifteky postupně po obou
stranách opečeme. Opečené dáváme na prkénko, kde je nakrájíme
na proužky silné 2 cm. Pak do pánve přidáme olej, rozpálíme a
přidáme papriky a cibuli a osmažíme až papriky měknou a cibule se
chystá zlatovět. Přidáme česnek, trochu za stálého míchání
osmažíme, teprve teď osolíme, přidáme nakrájené maso a všechnu
šťávu, kterou na prkénko vypustilo, znovu opečeme, dochutíme a
podáváme s torillami (tortilly se občas dostanou opečené a
dehydratované buď samotné, nebo jako součást mexických
"Tacos" v krabici).
|
Další nalezené recepty:
Software ZDARMA
|
Všechny recepty naleznete také v tomto programu zcela zdarma.
Elektronická kuchařka ZDARMA.
Šikovný program pro Vaši kuchyni zdarma.
Rychlé přidávání a vyhledávání receptů.
Možnost jednoduchého doplnění receptu obrázky.
Možnost importu různých objektů (obrázky,tabulky,grafy)
Velmi snadné ovládání, maximální komfort, praktické využití.
Uživatelsky příjemné prostředí i pro nezkušené uživatele.
Vytváření vlastních kategorií
Filtrování receptů
Hodnocení receptů
Možnost ukládání receptů do MSWord souboru
Databáze několika stovek receptů.
Možnost aktualizace databáze z internetu
Zálohování databáze
Plánování jídelníčku na celý měsíc
Automatické plnění a tisk nákupního lístku
Nápověda
|
|
|
|
|
|